Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä ja #Kiina syyllisiä #BalticConnector -#kaasuputki #terrorismi’in #itämeri #Suomi #Viro

2024/01/01

Lokakuussa tapahtunut Balticconnector-kaasuputken vaurio Suomen ja Viron välillä on herättänyt laajaa huomiota ja huolta. Samanaikaisesti tapahtuneet vauriot Viron ja Suomen sekä Viron ja Ruotsin välisissä tietoliikennekaapeleissa ovat lisänneet epäilyksiä yhden tekijän aiheuttamasta laajamittaisesta vahingosta. Nämä tapahtumat ovat kohdistaneet epäilykset Hongkongin lipun alla purjehtivaan, kiinalaisen varustamon omistamaan NewNew Polarbear -aluksen toimintaan alueella.

Keskusrikospoliisin tutkimuksissa paljastui, että kaasuputken vauriopaikalta nostettiin kuusitonninen ankkuri, jonka uskotaan aiheuttaneen sekä näkyvät raahausjäljet merenpohjassa että itse putken vauriot. Valokuvat ja muu kerätty data tukevat käsitystä, että juuri NewNew Polarbear olisi menettänyt ankkurinsa näillä vesillä.

Ranskan merenkulkualan akatemian (ENSM) pääprofessori Hervé Baudun arviot norjalaiselle High North New -uutissivustolle tuovat lisävalaistusta tapaukseen. Baudun mukaan ankkurin pitkänmatkan raahautuminen Itämeren pohjassa vaikuttaa epäuskottavalta, ja hän kyseenalaistaa vahinkoteorian. Ankkurin uskotaan raahautuneen jopa 180 kilometriä, mikä asiantuntijoiden mukaan vaatisi merkittäviä kurssinmuutoksia ja kuormituksia, jotka eivät tue vahinkoteoriaa.

Lisäksi High North New nostaa esiin, että NewNew Polarbear kuvattiin myöhemmin pysähdyksensä aikana Pohjois-Venäjällä, Arkangelin kaupungissa, ilman satama-ankkuriaan. Tämä seikka on herättänyt lisää kysymyksiä aluksen toiminnasta ja mahdollisista motiiveista tällaiseen tekojen sarjaan.

Tapahtumasarja on monimutkainen ja vaatii perusteellista tutkimusta. On tärkeää, että kaikki osapuolet, mukaan lukien NewNew Polarbearin omistava varustamo, osallistuvat avoimesti ja rehellisesti tutkimuksiin. Vain tällä tavoin voidaan selvittää totuus tapahtumista ja varmistaa, että vastaavat vahingot estetään tulevaisuudessa.