10214 latausta vuorokaudessa   9200 artikkelia

2024/01/01

Presidentti Sauli Niinistö puhui uudenvuodenpuheessaan 1.1.2024 useista ajankohtaisista globaaleista ja kansallisista kysymyksistä. Hän korosti ilmastonmuutoksen ja maailman suurvaltojen, erityisesti Kiinan ja Yhdysvaltojen, suhteiden merkitystä. Niinistö mainitsi myös Ukrainan sodan pitkittymisen ja Gazan tilanteen vakavuuden, korostaen tarvetta rauhaan ja kestävään konfliktinratkaisuun.

Niinistö puhui myös Venäjän ja Ukrainan tilanteesta, mainiten Venäjän odotuksia ja todellisuutta koskevat näkemykset sekä Euroopan turvallisuuden vahvistamisen tarpeen. Hän korosti Suomen Nato-jäsenyyden merkitystä ja maan ulkopoliittisen aseman muutosta, samalla korostaen pohjoismaisen turvallisuusyhteistyön tärkeyttä.

Niinistö käsittelee myös sisäpoliittisia asioita, kuten talouden haasteita ja osaamisen merkitystä yhteiskunnassa. Hän ehdottaa laajempaa parlamentaarista yhteistyötä talouspolitiikan alueella ja painottaa opetuksen ja oppimisen tärkeyttä.

Lopuksi Niinistö kiitti kansalaisia tuestaan ja esitti toiveen, että kaikki kohtaisivat toisensa reilusti ja ymmärtäväisesti uudessa vuodessa, huolimatta vaikeista ajoista.

Puheen litteroituna näet: LINKKI


Satunnainen:


Vastaavia: