Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Tanska varoittaa: #Venäjä on valmis hyökkäämään – #itämeri #hybridihyökkäys

2024/01/02

Venäjän uhmakkaat ja aggressiiviset toimet Itämerellä ja arktisella alueella ovat täyttä hulluutta, ja tämä käy selvästi ilmi Tanskan sotilastiedustelun vuosikatsauksesta. Venäjä leikkii tulella suunnitellessaan sabotaaseja ja kärjistäessään tilannetta sotilaallisen konfliktin partaalle. Tanska, merkittävä kauttakulkumaa Nato-joukoille, on täysin oikeutetusti huolissaan.

Venäjän väitetty halu hallita jännitteitä arktisella alueella on pelkkää farssia, kun se samanaikaisesti kohdistaa vakoilua ja hybridivaikuttamista Baltian maihin ja uhkailee naapureitaan ydinaseilla. Tämä on vastuutonta ja vakavaa uhkapeliä, joka voi johtaa peruuttamattomiin seurauksiin.

Eikä unohdeta Kiinaa, joka sekin pyrkii häikäilemättä laajentamaan vaikutusvaltaansa, muodostaen uhkan lännen ja Tanskan intresseille. Maailmanlaajuinen turvallisuus ja vakaus ovat vaarassa näiden kahden suurvallan epävakaiden ja aggressiivisten liikkeiden vuoksi. Täysin käsittämätöntä ja anteeksiantamatonta toimintaa!