Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#Venäjä rekrytoi #jalkapallohuligaani-henkilöitä sotimaan #Ukraina’an #palkkaarmeija #wagner #vostok #espanola

2024/01/05

Venäjän valtapuolue, Yhtenäinen Venäjä, jonka presidentti Vladimir Putin johtaa, on Ukrainan sotilastiedustelupalvelun GUR:n mukaan ryhtynyt kokoamaan omaa yksityistä armeijaansa, nimeltään Española, joka on aiemmin toiminut osana Venäjään liittyvää Vostok-pataljoonaa. Tämä pataljoona on taistellut Ukrainan alueella, erityisesti Donetskin alueella. Yhtenäinen Venäjä on parlamentissa eniten paikkoja pitävä konservatiivipuolue, joka on alkanut rahoittaa ja valvoa tätä palkka-armeijaa. Ukraina arvioi Venäjän menettäneen yli 250,000 sotilasta vuoden 2023 aikana, ja Yhdysvaltain tiedusteluraportti nostaa tämän luvun jopa 315,000 menetykseen.

GUR:n mukaan ennen vuotta 2023 Española oli venäläisten jalkapallohuligaanien vapaaehtoisyksikkönä. Nyt uutisoitujen värväyskeskusten kautta luvataan vapaaehtoisille 220,000 ruplaa kuukaudessa taisteluista Ukrainaa vastaan, sekä kompensaatiot pienistä vammoista ja kuolemantapauksista. Kuitenkin GUR kertoo, että venäläiset eivät ole kunnolla kotiuttaneet kaatuneita tai vakavasti haavoittuneita, vaan kirjaavat nämä kadonneiksi, mikä tarkoittaa, että luvattuja korvauksia omaisille ei todennäköisesti makseta.

Joulukuussa GUR ilmoitti, että Venäjä käyttää Wagner-palkkasotilasryhmää Ukrainan rintamalla joukkojensa kouluttamiseen. Tämä ryhmä, jota johti elokuussa kuollut Jevgeni Prigožin, on taistellut merkittävästi Ukrainan sodassa ja auttanut Putinia laajentamaan vaikutusvaltaansa Lähi-idässä ja Afrikassa. Ukrainan sotilastiedustelupalvelun raportit ja tiedotteet korostavat, kuinka Venäjän hallitus ja sen tukemat ryhmät toimivat sodassa ja kuinka ne vaikuttavat taisteluihin sekä sotilaiden ja siviilien elämään.