Etusivu > #USA: #Trump’in suosittelema #malaria-#lääke #hydroksiklorokiini tappoi 11 prosenttia enemmän ihmisiä #korona-taudissa #puoskari #disinformaatio #matolääke

2024/01/13 07:01

Lukuaika: < 1 minuutti

Muistatteko, kun entinen Yhdysvaltain presidentti Donald Trump oli kuin kävelevä apteekki Twitterissä? Niin, se aika, kun hän hehkutti malarialääkettä koronan ihmelääkkeenä. No, uusi tutkimus on paljastanut, että tämä “Trumpin ihmelääke” ei ehkä ollutkaan niin ihmeellinen.

Hydroksiklorokiini – Ei Ihan Golfkentän Ihmelääke

Tutkimustulokset, jotka The Guardian uutisoi, kertovat karua kieltä. Kun koronapotilaille tarjoiltiin hydroksiklorokiinia, niin kuolleisuus nousi kuin Trumpin Twitter-seuraajamäärä ennen bannia – 11 prosenttia korkeammaksi! Nämä potilaat olivat kuin osallistujat huonoon reality-show’hun: “Survivor: Hydroksiklorokiini Edition”.

“Luotettava” Lääketieteellinen Neuvonantaja

Muistetaan, että Trump itse otti tätä lääkettä ennaltaehkäisevästi, kuin jotkut meistä ottavat vitamiineja. Asiantuntijoiden varoitukset hän sivuutti sujuvasti, aivan kuin ohittaisi veronmaksun. Ja kun sairastui itse syyskuussa, ehkä alkoi miettiä, oliko se hydroksiklorokiini sittenkään niin hyvä idea.

Twitter-lääketiede ja Muita Innovatiivisia Hoitomuotoja

Trumpin Twitter-diagnoosit olivat kuin huonon lääkärisarjan käsikirjoitus. Hän yhdisteli lääkkeitä kuin kokki mausteita, puhuen hydroksiklorokiinin ja atsitromysiinin yhdistelmän olevan “lääketieteen suurin käännekohta”. Noh, ainakin se oli käännekohta hänen presidenttiydelleen.

Kun Pandemiaa Pidettiin Pelkkänä Flunssana

Trumpin pandemiakäsitys oli kuin huonosti kirjoitettu vitsi – vähättelyä, kasvomaskien kyseenalaistamista ja eristystoimien vastustamista. Hän kohteli pandemiaa kuin jotain, mikä voidaan hoitaa vanhalla kunnon “kävele pois siitä” -mentaliteetilla.

Lopuksi

Ironista kyllä, Britannian Oxfordin yliopiston tutkimus julkisti, että hydroksiklorokiinista ei ole juurikaan hyötyä koronan hoidossa. Tämä oli kuin viimeinen naula arkkuun Trumpin lääketieteellisille neuvoille.

Ja niin, koronatautitapausten tilastointi Yhdysvalloissa loppui, mutta Trumpin lääketieteelliset neuvot jäävät historiaan – esimerkkinä siitä, kun presidentti leikkii lääkäriä.