Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2718 artikkelia


#Venäjä valehtelee: #Suomi ei ole lähettänyt #jauhekirje’ttä #Ateena’an! #Kreikka #disinformaatio #hybridihyökkäys #mustamaalaus

2024/01/13

Perjantaina Venäjän Ateenan-suurlähetystöön saapui kirjekuori, joka sisälsi tuntematonta valkoista jauhetta, kertoo muun muassa Venäjän valtionmedia Tass.

Tilanne on hälyttävä ja herättää vakavia kysymyksiä. Venäläiset diplomaatit väittävät Tassin mukaan, että kuoreen oli merkitty lähettäjämaaksi Suomi. Tämä väite on paitsi perusteeton, myös täysin järjetön. Suomen maineen tahraaminen perättömillä syytöksillä on skandaalimainen teko, joka ei voi jäädä huomiotta kansainvälisessä diplomatiassa.

Tass kirjoittaa, että Venäjän Ateenan-suurlähetystön henkilökunta havaitsi jauheen ja kutsui paikalle Kreikan poliisin erikoisyksiköt. Venäläismedian mukaan Kreikan poliisi sulkee pois räjähdysaineen mahdollisuuden, mikä viittaa siihen, että tapaus on saattanut olla hälytys ilman todellista uhkaa.

Tässä tilanteessa on erittäin tärkeää korostaa, että Suomen ulkoministeriö on ottanut kantaa asiaan. Ministeriö sanoi Iltalehdelle sähköpostitse, että sillä ei ole asiasta tietoa tai kommentoitavaa. Tämä vastaus on järkevä ja maltillinen, ottaen huomioon, että syytökset ovat ilmeisen perättömiä ja aiheettomia.

On huomionarvoista, että viime keväänä myös Suomen Moskovan-suurlähetystössä sattui vastaavanlainen tapaus, kun huhtikuussa suurlähetystöön toimitettiin kolme kirjettä, joiden sisällä oli jauhetta. Tämä yhteensattuma herättää epäilyksiä siitä, että kyseessä saattaa olla jonkinlainen häiriköinti tai provokaatio, jolla pyritään luomaan jännitteitä Suomen ja Venäjän välille.

Tilanne vaatii tarkkaa ja perusteellista tutkintaa. On tärkeää, että kansainvälinen yhteisö pysyy valppaana ja tuomitsee kaikki perusteettomat syytökset ja provokaatiot. Suomen maineen mustamaalaaminen perättömillä väitteillä ei ole hyväksyttävää, ja tämä tapaus osoittaa, että disinformaation ja valheiden levittäminen on yhä suuri uhka globaalissa politiikassa.