10144 latausta vuorokaudessa
9061 artikkelia

2023/05/31

Tämä lausunto tulee päivä sen jälkeen, kun Moskovaa vastaan tehtiin droneisku, joka vahingoitti useita korkeita rakennuksia. Venäjä syytti Ukrainaa iskun järjestämisestä, mutta ukrainalaiset viranomaiset kiistävät vastuunsa.


Ukraina on oikeutettu hyökkäämään Venäjän alueelle, kun se täyttää itsepuolustuksen kriteerit, sanoi Saksan hallituksen tiedottaja Steffen Hebestreit Deutsche Wellelle 31. toukokuuta.

Samana aamuna Venäjä teki jälleen droneiskun Kiovaan, hyökäten pääkaupunkiin jo 17. kerran toukokuun aikana. Yksi henkilö kuoli ja vähintään 13 muuta loukkaantui.

Hebestreitin mukaan “kansainvälinen laki sallii Ukrainan suorittaa iskuja Venäjän alueelle itsepuolustuksen tarkoituksessa”.

Länsimaisten viranomaisten vastaukset droneiskuihin Venäjän alueella ovat olleet ristiriitaisia.

Lehdistötilaisuudessa 30. toukokuuta Britannian ulkoministeri James Cleverly myönsi, että Ukrainalla on “legitiimi oikeus puolustaa itseään omilla rajoillaan, mutta sillä on myös oikeus käyttää voimaa omien rajojensa ulkopuolella heikentääkseen Venäjän kykyä käyttää voimaa Ukrainassa”.

Samalla Yhdysvaltain kansallisen turvallisuusneuvoston edustaja kertoi CNN:lle, että “yleisesti ottaen emme tue hyökkäyksiä Venäjän sisällä”.


Satunnainen:


Vastaavia: