Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


#VuodenTurkulainen 2023: #JooseKankare | #BenjaminVenhomaa | #OnniWiljamiVirtala – #Turku #Aurajoki #luonto #yhteiskunta

2024/02/01

Turussa asuvat Joose Kankare, Benjamin Venhomaa ja Onni-Wiljami Virtala ovat voittaneet Vuoden turkulainen 2023 -tittelin huomionarvoisesta panoksestaan Aurajoen puhdistamiseksi. Voittajat keräsivät vaikuttavat 25 prosenttia annetuista äänistä, mikä osoittaa laajaa tukea heidän työlleen.

Äänestäjät perustelivat valintaansa korostaen nuorten esimerkillistä toimintaa Turun luonnon hyväksi. Lisäksi voittajia kiiteltiin heidän omatoimisuudestaan ja upeasta asenteestaan. Perusteluissa nousi esiin myös nuorten aikaansaama innostus Aurajoen puhdistustyöhön, mikä osoittaa yhteisön vahvaa sitoutumista ympäristönsuojeluun.

Tämä kolmikko, nuo arjen sankarit, muistuttavat meitä kaikkia siitä, että suuri kaupunki voi olla välittävä yhteisö, missä jokaisella on mahdollisuus vaikuttaa ja luoda ympärilleen hyvää. He ovat inspiroiva esimerkki siitä, miten nuoret voivat olla muutoksen tekijöitä omassa kaupungissaan.

Kuva Turun Sanomat

Toiseksi sijoittui kilpailussa rohkea opiskelija Paiwand Zahid, joka taltutti puukottajan, saaden hopeaa. Pronssille ylsi kuvataiteilija Iiu Susiraja, jonka teokset ovat herättäneet huomiota taiteen monimuotoisuudellaan.

Tämä tunnustus Vuoden turkulaisina 2023 osoittaa, että yhteisön arvostus ja kiitollisuus voivat kohdistua monenlaiseen vaikuttavaan toimintaan, oli kyseessä sitten ympäristönsuojelu, rohkea teko tai taiteen luominen.

Onnittelut voittajille ja kaikille niille, jotka ovat osallistuneet tekemään Turusta entistä paremman paikan elää!

Lue alkuperäinen juttu Turun Sanomista: LINKKI

Lue lisää Yle:ltä: LINKKI