Suomi
Turku
Eurooppa
NATO
Pride
USA
Ukraina
Agenda 2030
Rainforest Alliance

2717 artikkelia


Tänään #Suomi ollut #Venäjä’n suorittaman #DDoS -kyberhyökkäyksen kohteena – #terrorismi #tietoliikenne

2024/02/01

Suomalaisten verkkopalveluiden kyberhyökkäys paljastaa Venäjän uhkan.

Useat suomalaiset verkkopalvelut ovat tänään joutuneet DDoS-hyökkäyksen kohteeksi, ja hälyttävät jäljet johtavat suoraan Venäjälle. On käsittämätöntä, että näin käy nykypäivänä, kun digitaalinen turvallisuus pitäisi olla etusijalla.

Oma sivustoni on onneksi avoinna vain Suomen sisällä, mutta se ei vähennä raivoa, jota tunnen näitä DDoS-hyökkäyksiä kohtaan. Ulkomailta sivustolleni ei pääse ilman tarkkoja turvatoimia. Suomalaisten yritysten ja palveluiden pitäisi olla suojassa tällaisilta häiriöiltä, mutta Venäjän toimet näyttävät osoittavan täydellistä piittaamattomuutta kansainvälisiä sääntöjä kohtaan.

Tämä ei ole pelkästään tekninen ongelma – se on poliittinen uhka. Venäjä osoittautuu jälleen kerran vastuuttomaksi toimijaksi maailman näyttämöllä. On aika, että kansainvälinen yhteisö puuttuu asiaan ja asettaa Venäjälle selkeät seuraamukset. Ei ole hyväksyttävää, että naapurivaltio harjoittaa tällaista kyberterrorismia.

Suomalaisten on nyt seisottava yhtenäisenä ja vaadittava toimia. Tämä hyökkäys on herätyssoitto kaikille, jotka eivät ole vielä ymmärtäneet Venäjän todellista uhkaa. Emme saa jäädä toimettomiksi – digitaalinen suoja on puolustuksen kulmakivi, ja meidän on vahvistettava sitä entisestään.

Venäjän toimet ovat osoitus siitä, että se on terroristivaltio, joka uhkaa paitsi digitaalista turvallisuuttamme myös koko kansakuntamme vakautta. Emme voi antaa tämän jatkua rankaisematta. On aika toimia ja suojella suomalaista yhteiskuntaa kaikilta uhilta – myös digitaalisilta.