2024/03/26

Kesän kynnyksellä monet meistä kaipaavat uusia ideoita ja inspiroivia makuelämyksiä ruokapöytään. Onneksi uusi kevyt ja helppo resepti tarjoaa mahdollisuuden nauttia taivaallisista mauista kuorta myöten vain 55 minuutissa.

Tässä reseptissä yhdistyy raikas sitruunan maku, pehmeä ranskankerma ja rapea pähkinäinen kuorrutus, joka tekee tästä ruoasta täydellisen herkun kesäpäivään. Tarjoile se esimerkiksi jälkiruoaksi tai välipalaksi grillijuhlien yhteydessä, ja makuelämys on taattu.

Aloita valmistelu kuorimalla ja viipaloimalla neljä sitruunaa ohuiksi siivuiksi. Laita siivut sivuun ja sekoita sitten kulhossa 150g ranskankermaa, 2 rkl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria. Lisää seokseen myös yksi kananmuna ja sekoita hyvin. Anna seoksen tekeytyä hetken aikaa.

Valmista sitten pohja sekoittamalla 2 dl vehnäjauhoja, 1 dl sokeria, 1 tl leivinjauhetta ja ripaus suolaa keskenään. Lisää joukkoon 100g pehmeää voita ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Levitä sitten ranskankermaseos tasaisesti piirakkapohjalle ja asettele sitruunasiivut päälle. Viimeistele piirakka ripottelemalla päälle sokeria ja 1 dl rouhittuja saksanpähkinöitä.

Paista piirakkaa 180 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea ja piirakka on hyytynyt. Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Tämä resepti on kevyt ja helppo valmistaa, mutta sen maussa ei tingitä. Sitruunan raikkaus, ranskankerman pehmeys ja pähkinäisen kuorrutuksen rapeus tekevät tästä piirakasta täydellisen yhdistelmän. Voit myös kokeilla vaihtelun vuoksi käyttää marjoja tai hedelmiä täytteeksi.

Nauti taivaallisista mauista kuorta myöten ja loihdi upea makuelämys vain 55 minuutissa. Tämä herkullinen piirakka vie kielen mennessään ja saa pöydän ääreen kerääntyneet vieraat hymyilemään tyytyväisyydestä. Onnea matkaan ja herkullisia makuhetkiä!


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 05:42.18