Lukuaika: 2 minuuttia
Hauskuus ja nauru ovat tärkeitä osia lapsen elämää. Ne tuovat iloa ja auttavat kehittämään lapsen sosiaalisia taitoja. Mutta mitä jos haluatte enemmän kuin pelkkää leikkiä ja kisaamista lasten kanssa? Tässä tulee ratkaisu – pilke silmäkulmassa!

Pilke silmäkulmassa on hauskaa ja hieman hullunkurista tekemistä lapsille. Se yhdistää leikin ja haasteet, ja tarjoaa lapsille ainutlaatuisen mahdollisuuden käyttää mielikuvitustaan ja luovuuttaan. Parasta kaikesta on, että se voi olla yhtä aikaa sekä opettavaista että viihdyttävää!

Pilke silmäkulmassa voi sisältää monenlaisia aktiviteetteja ja pelejä, esimerkiksi arvoituksia, tehtäviä ja näytelmiä. Yksinkertaisin tapa aloittaa on keksiä hauskoja ja naurettavia tilanteita ja antaa lasten osallistua omien versioidensa tekemiseen. Voitte esimerkiksi käyttää rekvisiittaa ja asusteita, joiden avulla voitte luoda hupaisia hahmoja ja sketsejä.

Toinen vaihtoehto on löytää ja koota sellaisia hauskoja tehtäviä ja arvoituksia, jotka vaativat pientä fyysistä ja henkistä ponnistelua – mutta tietysti aina lapsen tason mukaan. Esimerkiksi pomppia pihalla tietyllä tavalla, kävellä takaperin, syödä keksejä ilman käsiä tai arvata salaisia sanoja tai lauluja.

Pilke silmäkulmassa voi myös olla jotain uutta ja erilaista, kuten seikkailu lähiluonnossa tai kiipeily puussa. Tai jos haluatte tehdä jotain rentoa ja luovaa, voitte maalata kasvojen maalilla tai tehdä hassuja omatekoisia naamareita.

Hauskanpito ei lopu tähän! Voitte myös järjestää pienen näytelmän, jossa lapset voivat esiintyä ja käyttää mielikuvitustaan keksiessään hauskoja hahmoja ja tilanteita. Näin lapset oppivat yhteistyötaitoja ja rohkaistuvat esiintymään yleisön edessä.

Muistakaa kuitenkin, että pilke silmäkulmassa ei ole vain lapsille tarkoitettua hupia. Se voi olla myös hyvä tapa lapsen ja aikuisen välillä viettää aikaa yhdessä ja nauttia toistenne seurasta. Voitte myös pyytää kavereita mukaan ja järjestää pilke silmäkulmassa -iltapäivän tai -päivän.

Pilke silmäkulmassa on siis loistava tapa tuoda lisää iloa ja naurua lapsen elämään. Samalla sillä voi olla positiivisia vaikutuksia lapsen kehitykseen ja sosiaaliseen kanssakäymiseen. Niin lapsille kuin aikuisillekin se tarjoaa mahdollisuuden irrottautua arjen kiireistä ja nauttia hauskasta yhdessäolosta. Joten miksi ette tarttuisi haasteeseen ja keksisi omia pilkkeitä silmäkulmaan?

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö