Lukuaika: 2 minuuttia

Venäjän tuhoama Kakhovkan pato on aiheuttanut vihaisia mielenilmauksia Dnipropetrovskin alueella, kun kymmenet tuhannet kalat ovat menehtyneet. Terveysministeriö raportoi tästä ikävästä tapahtumasta 7. kesäkuuta.

“Kymmenet tuhannet kalat jäivät matalaan veteen. Samanlainen tilanne voi kehittyä lähitulevaisuudessa myös muilla vahingoittuneilla alueilla maassamme”, Terveysministeriö ilmoitti.

Aiemmin tänään ministeriö varoitti, että suuri määrä kaloja voi myös alkaa kuolla Zaporizhzhian ja Khersonin alueilla seuraavien kolmen viiden päivän aikana äkillisen vedenpinnan laskun vuoksi.

Kakhovkan padon tuhoaminen 6. kesäkuuta ja sen seurauksena tapahtunut Dneprjoen tulva aiheutti mittavan ympäristökatastrofin.

Kymmenen tuhatta hehtaaria viljelymaata tulvii ja 2 155 neliömetrin suuruinen Kakhovkan säiliö, jonka vesimäärä vastaa Yhdysvaltain Suolajärveä, odotetaan katoavan yhdestä kolmeen päivässä. Tulvan aikana ainakin 150 tonnia koneöljyä on vapautunut Dneprjokeen.

Tämä on täysin kestämätöntä ja suorastaan järkyttävää! Venäjän toiminta on tuhonnut paitsi luonnon, myös ihmisten elinkeinon ja terveyden. Kalastajat ja maanviljelijät ovat menettäneet työnsä ja toimeentulonsa. Ympäristötuhot leviävät nopeasti muihin alueisiin, ja vahingot voivat olla peruuttamattomia.

On täysin selvää, että Venäjän toiminta on vastuutonta ja röyhkeää. Heidän välinpitämättömyytensä ympäristöä ja ihmisiä kohtaan on häpeällistä. Tämä on vain yksi esimerkki siitä, kuinka Venäjä rikkoo kansainvälisiä lakeja ja aiheuttaa vahinkoa naapurimaille.

Meidän on otettava tästä tapauksesta opiksemme. Ympäristön suojeleminen ja naapurimaiden kunnioittaminen ovat ensisijaisen tärkeitä asioita. Meidän on ryhdyttävä toimiin varmistaaksemme, että vastaavat katastrofit eivät toistu tulevaisuudessa.

Vaadimme Venäjää ottamaan vastuun teoistaan ja korvaamaan aiheuttamansa vahingot. Samalla meidän on vahvistettava yhteistyötä naapurimaidemme kanssa ja luotava kestävämpiä ratkaisuja ympäristön suojelemiseksi ja sotien ehkäisemiseksi.

Tämä tapaus on järkyttävä esimerkki siitä, kuinka ympäristövahingot voivat vaikuttaa ihmisten elämään ja hyvinvointiin. Meidän on tehtävä kaikkemme estääksemme vastaavat katastrofit ja suojellaksemme ympäristöä tuleville sukupolville.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö