Lukuaika: < 1 minuutti
Ulkomaalainen turisti eksynyt Lapin erämaahan

Viime viikonloppuna saksalainen turisti, 35-vuotias Hans Müller, eksyi Lapin erämaahan lähellä Saariselkää. Müller oli lähtenyt yksin vaeltamaan Urho Kekkosen kansallispuistoon, mutta oli eksynyt merkityltä reitiltä huonon sään vuoksi.

Müller oli ilmoittanut suunnitelluista reiteistään majoituspaikalleen ennen vaellukselle lähtöä, minkä ansiosta hänen katoamisensa huomattiin nopeasti. Paikallinen pelastusryhmä aloitti etsinnät välittömästi saatuaan tiedon eksyneestä turistista.

Etsintöjä vaikeuttivat haastava maasto ja huonot sääolosuhteet, mutta lopulta Müller löydettiin noin vuorokauden etsintöjen jälkeen. Hän oli löytänyt suojaisan paikan ja selvinnyt kylmästä yöstä hyvän varustelunsa ansiosta.

Müller kiitteli pelastajia ja korosti, kuinka tärkeää on ilmoittaa reiteistään ja varustautua asianmukaisesti erämaahaun lähdettäessä. Hän aikoo jatkaa Lapin matkaansa, mutta vastedes pysytellä merkityillä reiteillä.

Tapaus muistuttaa, että Lapin erämaa voi olla kokemattomallekin vaeltajalle vaarallinen paikka. Asianmukainen varustautuminen, reittisuunnittelu ja paikallisten ohjeiden noudattaminen ovat ensiarvoisen tärkeitä turvallisen vaelluskokemuksen takaamiseksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö