2023/07/30

Venäjän entinen presidentti Dmitri Medvedev on jälleen kerran herättänyt huomiota sanomisillaan ydinasearsenaalin suhteen. Hänen kommenttejaan on aiemmin arvosteltu voimakkaasti, sillä ne ovat näyttäneet uhkailevilta ja törkeiltä somepäivityksiltä, joiden tarkoituksena on pelotella länsimaita vähentämään tukensa Ukrainalle. On tärkeää tarkastella Medvedevin kommentteja kriittisesti tässä valossa.

Vaikka hän toimii nykyisin Venäjän turvallisuusneuvoston varapuheenjohtajana, hänen lausuntonsa ydinaseiden käytöstä Ukrainan vastahyökkäyksen yhteydessä ovat herättäneet huolta. Medvedev viittaa Venäjä’n ydinasedoktriini’in, jonka mukaan ydinase’ita saa käyttää vain Venäjän olemassaolon uhattuessa tai sen liittolaisia vastaan tehtävän ydinasehyökkäyksen yhteydessä.

Asiantuntijoiden mukaan tämä peruste ei kuitenkaan täyty Ukrainan sodassa, sillä Ukraina pyrkii puolustamaan omaa maataan ja vapauttamaan omia alueitaan. Ukrainan vastahyökkäys on edennyt odotettua hitaammin, ja se on käynnistänyt merkittävän vastahyökkäyksen Orih’ivissa Länsi-Zaporižžjan alueella.

Vaikka Medvedevin sanomiset ovat herättäneet joissain henkilöissä huolta ja hämmennystä, on tärkeää muistaa, että kyseessä ovat hänen henkilökohtaiset känniset kommenttinsa. On toivottavaa, että Venäjän hallinto ja kaikki osapuolet etsivät rauhanomaisia ratkaisuja konflikteihin sekä olemassa oleviin sotiin ja välttävät tilanteita, joissa ydinaseiden käyttö voi tulla edes puheeksi.

Kansainvälisen yhteisön on yhdessä pyrittävä edistämään rauhanomaisia ratkaisuja ja dialogia konfliktien ratkaisemiseksi – eli Venäjän joukkojen tulee poistua Ukrainasta välittömästi, mukaanlukien Krim’in niemimaa.

Katso aiheeseen liittyvä lammas-video alta:


Satunnainen:


Vastaavia:


24h suosituimmat artikkelit:


Juho Saastamoinen, Turku

www.juhosaastamoinen.fi
www.juhosaastamoinen.com

Palautetta? Kysyttävää?
Lähetä WhatsApp: tästä


Generoitu: 2024/04/27 06:14.42