Lukuaika: 2 minuuttia
“Toivoin niin kovasti, että tämä olisi totta.” Nämä ajatukset pyörivät päässäni, kun sain kuulla, että olin valittu unelmiemme koulutukseen. Jo pitkään olin haaveillut pääseväni opiskelemaan alaa, jota olin aina halunnut, mutta jota en ollut uskaltanut edes unelmoida. Nyt se oli mahdollista ja tunsin, kuinka sydämessäni sykki jännitys ja onnellisuus.

Olen aina ollut kiinnostunut luonnontieteistä ja erityisesti biologiasta. Lapsuudestani lähtien olin tutkiskellut luontoa ja kerännyt innokkaasti erilaisia kasveja ja eläimiä. Koulussa minulla oli parhaimmat arvosanat luonnontieteissä ja opettajat kehuivat minun olevan lahjakas ja sopivan utelias. Tiesin jo silloin, että haluan tehdä jotain alalla, joka yhdistää rakkauteni luontoon ja tiedeosaamiseni.

Kuitenkin, kun oli aika hakea yliopistoon, en uskaltanut heittäytyä unelmaani. Pelkäsin epäonnistumista ja olin huolissani siitä, että en pärjäisi vaativissa opiskeluissa. Päätin siis hakea turvalliseen alaan ja aloin opiskella tradenomiksi.

Vaikka opiskelu sujui hyvin ja työpaikkoja riitti, en koskaan saanut sitä samaa intohimoa kuin olisin halunnut. Siitä huolimatta, että työ oli mielekästä ja palkitsevaa, haaveeni biologisten tieteiden opinnoista ei koskaan unohtunut.

Sitten eräänä päivänä, ystäväni kertoivat minulle unelmiemme koulutuksesta. Se oli mahdollisuus opiskella biologiaa ja ympäristötieteitä kokopäiväisesti ja saada tutkinto alalta, joka oli minulle niin tärkeä. Kuunnellessani ystävieni innostuneita puheita, tunsin jälleen sen saman jännityksen ja onnellisuuden, joka oli aina tuntunut, kun olin tutkinut luontoa lapsena.

Päätin uskaltaa ja hakea mukaan koulutukseen. En tiedä, mitä tapahtui, mutta olin yhtäkkiä täynnä itseluottamusta. En enää pelännyt epäonnistumista, vaan halusin kääntää unelmani todeksi.

Kun sain tiedon valinnasta, en meinannut uskoa sitä todeksi. Pitkään olin ajatellut, että unelmani biologian opinnoista olivat vain toiveajattelua, mutta nyt ne olivat muuttumassa todeksi.

Opiskelu unelmiemme koulutuksessa ei ole ollut helppoa. Olen joutunut tekemään paljon töitä ja opettelemaan asioita, joita en ollut koskaan aiemmin edes kuullut. Mutta jokainen päivä on ollut antoisa ja olen saanut kokea sen saman innostuksen ja rakkauden luontoon, joka oli tärkein syy siihen, miksi hain koulutukseen.

Nyt, kun opinnot ovat loppusuoralla ja valmistuminen häämöttää, tunnen olevani onnekkaampi kuin koskaan. Olen saanut toteuttaa unelmani ja löytänyt oman paikkani maailmassa. En voisi olla ylpeämpi itsestäni ja kiitollisempi ystävilleni, jotka rohkaisivat minua hakemaan unelmiemme koulutukseen.

Unelmista voi todella tulla totta, jos vain uskaltaa ja tekee töitä niiden eteen. Oma tarinani on vain yksi esimerkki onnistumisesta, mutta toivon, että se voi kannustaa muitakin seuraamaan unelmiaan ja uskaltamaan tehdä niistä totta. Sillä loppujen lopuksi, emme koskaan tiedä, mitä voisimme saavuttaa, ennen kuin uskallamme yrittää.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö