11562 latausta vuorokaudessa
9683 artikkelia

Suomen maassa on paljon nähtävää ja koettavaa. Kun astuu maan rajojen sisälle, avautuu edessä upea maisema ja seikkailumahdollisuuksia tarjoava ympäristö. Maamme luonto on uskomattoman monipuolinen ja jokaiselle löytyy varmasti jotain mielenkiintoista koettavaa. Tämä artikkeli vie lukijan mukaan suuren seikkailun Suomen maahan.

Suomi tunnetaan erityisesti kauniista järvistään ja metsistään. Maan pinta-alasta suuri osa onkin metsän peitossa ja lukuisia järviä löytyy ympäri maata. Alueesta riippuen metsät tarjoavat vaellus-, patikointi- ja pyöräilyreittejä, joilta voi löytää upeita näköaloja ja hiljaisuutta. Mikään ei voita metsässä liikkumisen tunnetta, kun kuuntelee lintujen laulua ja tarkkailee puiden välistä pilkottavaa auringonvaloa.

Järvet ovat ihanteellisia paikkoja kesäpäivien viettoon. Monet järvet tarjoavat mahdollisuuden uimiseen, veneilyyn ja kalastukseen. Monet kaupungit ja kylät sijaitsevatkin järvien rannalla ja niiltä voi löytää upeita uimarantoja ja veneilymahdollisuuksia. Suomen järvien tarjoamien elämyksien lisäksi on suositeltavaa vierailla myös saaristossa. Turun saaristossa sijaitsee kaunis Nauvon kylä, jossa voi ihailla saaristoluonnon kauneutta ja nauttia rauhasta.

Saaristossa sijaitsee myös kansallispuistoja, joista tunnetuin on varmasti Ahvenanmaan maakunnassa sijaitseva Saaristomeri. Se on suurin Suomen merenrantaa peittävä kansallispuisto ja sieltä löytyvät upeat ulkoilureitit ja linnustonsuojelualueet. Kansallispuistojen lisäksi maassa on myös lukuisia muita luonnonsuojelualueita, joihin kannattaa tutustua.

Suomessa on myös upeita vuoria ja kallioita, jotka tarjoavat haastetta ja huikeita maisemia retkeilijöille ja kiipeilijöille. Esimerkiksi Vuokatin vaara Pohjois-Pohjanmaalla ja Kiilopään tunturikeskus Lapissa tarjoavat upeita maisemia ja aktiviteetteja vuoden ympäri. Talvella monet lapset ja aikuiset nauttivat myös hiihtämisestä ja laskettelusta Suomen monilla hiihtokeskuksilla.

Suomi on tunnettu myös helppokulkuisista luontopoluistaan, jotka soveltuvat myös lapsiperheille. Esimerkiksi Helsingin seudulla sijaitseva Nuuksion kansallispuisto tarjoaa monia merkittyjä reittejä ja lapsille suunnattuja aktiviteetteja. Tämä on erinomainen tapa tutustua luontoon ja samalla viettää aikaa perheen kanssa.

Suomessa järjestetään myös monenlaisia tapahtumia ja festivaaleja ympäri vuoden. Suomen suvessa tapahtuvat musiikkifestivaalit, kuten Ruisrock Turussa ja Provinssirock Seinäjoella, ovat suosittuja kesäaktiviteetteja. Talvella voi puolestaan osallistua revontulien katseluun Inarissa, joka tarjoaa upeita ja unohtumattomia kokemuksia pohjoisen taivaankappaleiden tarkkailuun.

Suomen rikas historia ja kulttuuri tarjoavat myös monia mielenkiintoisia kohteita. Maassa on lukuisia linnoja, kuten Hämeenlinnan Hämeen linna ja Turun linna, jotka kertovat tarinoita menneiltä ajoilta. Myös kaupungeissa sijaitsevat museot ovat erinomainen tapa tutustua Suomen historiaan ja nykyhetkeen. Esimerkiksi Helsingissä sijaitseva Kansallismuseo ja Tampereella sijaitseva Vapriikin museokeskus tarjoavat monipuolisia näyttelyitä.

Mahtavien luonnonmaisemien lisäksi Suomi tarjoaa myös maukkaita ruokaelämyksiä. Suomalainen ruokakulttuuri tunnetaan perinteisistä ruuista, kuten karjalanpiirakoista ja lohikeitosta. Kesällä on mahdollista nauttia tuoreita marjoja ja sieniä, joita voi poimia luonnosta esimerkiksi metsäretken yhteydessä. Myös Suomen saaristosta löytyy suuret määrät erilaisia äyriäisiä ja kalaa, jotka tarjoavat mahdollisuuden herkullisten kalaruokien maisteluun.

Suomi on upea maa ja tarjoaa monia mahdollisuuksia seikkailunhaluisille matkailijoille. Maassa voi tutustua monipuoliseen luontoon, nauttia upeista maisemista ja kokea mielenkiintoisia kulttuurielämyksiä. Suomi on ehdottomasti tutustumisen arvoinen kohde ja täydellinen paikka seikkailulliseen lomaan.


Satunnainen:


Vastaavia: