13687 latausta vuorokaudessa
10340 artikkelia

Suomen maassa on lukuisia kauniita järvimaisemia ja yksi niistä löytyy Rantasalmelta. Tämä upea järvi on nimeltään Linnansaari. Matka järven ympäri tarjoaa upean seikkailun ja unohtumattomia kokemuksia luonnon keskellä.

Matkahaaveet

Usein matkasuunnitelmat kohdistuvat johonkin kauemmas, korkeille vuorille tai eksoottisiin rantakohteisiin. Mutta välistä seikkailuja ja upeita maisemia voi löytää myös läheltä. Matkalla järven ympäri saa nauttia luonnon rauhasta ja kauneudesta, unohtamatta matkanvarrella avautuvia maisemia ja elämyksiä.

Linnansaaren kansallispuisto

Linnansaari on tunnettu kansallispuisto, joka sijaitsee Etelä-Savossa Saimaan rannalla. Puisto on yksi Suomen ensimmäisiä kansallispuistoja ja sen perustamisvuosi on 1956. Nimensä mukaisesti puisto on saaristoalue, joka koostuu noin 130 saaresta ja luodosta. Puiston tunnusmerkkejä ovat upeat maisemat ja alueen monimuotoiset eläimistö ja kasvillisuus.

Matkan suunnittelu ja valmistelut

Matkalle lähdettäessä on tärkeää tehdä suunnitelma ja valmistelut huolella. Ensimmäiseksi on varattava aikaa matkan toteutukseen. Päivä, jolloin lähdetään matkaan, vaikuttaa paljon matkan onnistumiseen. Toiseksi on mietittävä reitti ja millä välineellä se matka toteutetaan. Järven ympäri voi kulkea veneellä, kajakilla tai vaikka pyörällä. Veneen tai kajakin vuokraaminen onnistuu esimerkiksi Linnansaaren retkeilykeskuksesta ja bussi kuljettaa pyöräilijät Rantasalmen satamasta Linnansaareen.

Retken tarvikkeet

Matkalla järven ympäri on hyvä ottaa mukaan eväitä, juomavettä, säänmukaiset vaatteet ja retkeilytarvikkeet, kuten muun muassa hyttyskarkotetta ja kartta. Matkaa suunnitellessa on huomioitava myös yöpymispaikka ja majoituksen varaaminen. Linnansaaren kansallispuistossa on useita vuokrattavia mökkejä ja telttailupaikkoja, mutta niiden saatavuuteen kannattaa varautua hyvissä ajoin.

Matka alkaa

Linnansaaren retkeilykeskuksesta lähdettyäsi vene tai kajakki kuljettaa sinut ensimmäiselle saarelle, mutta matkan varrella voi pysähtyä myös uimaan ja nauttimaan kauniista maisemista. Pidemmän matkan suunnittelevalle löytyy myös lyhyempiä reittejä, jotka ehtii kiertämään päivän aikana.

Matkan varrella kannattaa pysähtyä tutkimaan saarten tarjontaa. Joiltakin saarilta löytyy esimerkiksi soramonttuja, hiekkarantoja tai tulentekopaikkoja. Tulentekopaikoilla voi grillailla ja valmistaa vaikka nokipannukahvit. Luontoäiti tarjoilee paikallista ruokaa myös suoraan puusta. Marjapensaat ja puut ovat täynnä Suomen luonnon herkkuja. Matkasta onkin erittäin helppo tehdä myös ruokamatka, nauttien esimerkiksi tuoreita mustikoita ja vadelmia matkan varrella.

Saaristossa elää myös monia upeita eläimiä. Haukkoja, vesilintuja ja jopa saimaannorppia voi bongata matkan varrella. Puiston alueella kannattaa kuitenkin liikkua varovasti ja kunnioittaen luontoa ja sen asukkaita.

Saapuminen Linnansaareen

Matkalla järven ympäri kannattaa pysähtyä myös saarten lisäksi Rantasalmen Vanhalla pappilalla. Suomen ensimmäisenä luostarina tunnettu paikka tarjoaa myös majoitusta ja luomuruokaa tunnelmallisessa pappilassa. Vanhalla pappilalla voi ihastella paikallista kulttuuria ja historiaa ja nauttia samalla upeasta luonnon rauhasta.

Matkan loppuhuipennus on saapuminen Linnansaaren rantautumispaikalle. Vaikuttavan luonnon keskellä maanläheinen tunnelma täyttää mielen ja edessä avautuvat maisemat tekevät matkasta unohtumattoman.

Matka järven ympäri tarjoaa mahtavan elämyksen, joka kannattaa tehdä ainakin kerran elämässä. Suomen luonto on upea paikka, jossa voi saada upeita kokemuksia ja oppia arvostamaan sitä, mitä meillä on tarjottavana omassa maassamme. Luonnon rauha ja kauneus auttavat myös päästämään irti arjen stressistä ja nauttimaan elämän seikkailusta.


Satunnainen:


Vastaavia: