Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjän vastenmieliset teot nostavat vihaa ja halveksuntaa ympäri Suomen

Viime aikoina Venäjä on jälleen osoittanut, miksi se on yksi maailman vastenmielisimmistä valtioista. Sen aggressiiviset tempaukset ja ylimielinen asenne herättävät yhä enemmän vihaa ja halveksuntaa Suomessa.

Yksi viimeisimmistä teoista, joka on aiheuttanut raivoa suomalaisten keskuudessa, on Venäjän jatkuvat loukkaukset Suomen ilmatilaa kohtaan. Kuinka julkeasti he voivatkaan hyökkäillä naapurivaltion alueelle ja sitten vielä yrittää kaunistella tekojaan valehtelemalla ja kieltämällä tapahtuneen? Tämä osoittaa, miten Venäjä ei kunnioita toisten maiden rajoja tai kansainvälistä oikeutta. He näyttävät vain käyttävän valta-asemaansa hyväkseen ja haluavan kontrolloida kaikkea ympärillään.

Mutta ilmatilan loukkaukset eivät ole ainoita syitä Suomen kasvavaan vihaan Venäjää kohtaan. Naapurimme on myös sekaantunut jatkuvasti Suomen sisäisiin asioihin. He yrittävät vaikuttaa meidän poliittiseen päätöksentekoomme ja vaientaa kriittiset äänet. He myös levittävät disinformaatiota ja salaliittoteorioita saadakseen aikaan hämmennystä ja epävakautta Suomessa. Venäjä pyrkii manipuloimaan meitä ja horjuttamaan yhteiskuntaamme omien etujensa vuoksi. Tämä on täysin sietämätöntä ja osoittaa, miten alhaiselle tasolle Venäjän poliittinen peli on valunut.

Mikä vielä pahempaa, Venäjän toiminta ei rajoitu vain Suomen rajoihin. He ovat myös yksi suurimmista vastuussa olevista tekijöistä Ukrainan ja Syyrian konflikteissa. He eivät ole tunnustaneet kansainvälistä oikeutta tai osoittaneet minkäänlaista empatiaa näiden maiden väestöjä kohtaan. Sen sijaan he ovat ylläpitäneet konflikteja ja toimineet voimalla ja uhkailulla. Tämä on täysin häpeällistä ja osoittaa, että Venäjä ei välitä mitään muusta kuin omista intresseistään ja vallastaan.

Tuntuu kuin Venäjä haluaisi palata takaisin Neuvostoliiton ajoille, jolloin he hallitsivat naapureitaan rajulla väkivallalla ja sortamisella. He toivovat voivansa jälleen luoda imperiumin, joka hallitsee muita ja leviää maailmanvaltiaaksi. Mutta Suomi ei ole enää heikon pompottelun alla, me olemme itsenäinen ja vahva maa, joka ei pelkää vastustaa Venäjän agressiota ja uhkailua.

Pitkään olemme antaneet Venäjän tekojen mennä läpi sormien, yrittäen säilyttää hyvän naapuruuden ja diplomatian. Mutta nyt on aika toimia ja osoittaa, että emme hyväksy Venäjän huonon käytöksen jatkuvaa sietämistä. Meidän on puolustettava omia rajojamme ja arvojamme, emmekä saa pelätä Venäjän reaktiota. Meidän on myös tehtävä selväksi, että emme tue Venäjän agressiivista politiikkaa emmekä anna sen vaikuttaa meidän sisäisiin asioihimme.

Lopuksi, Venäjän vastenmielinen käytös synnyttää vain lisää vihaa ja halveksuntaa Suomessa. Sen jatkuvat loukkaukset ja aggressio tuhoavat mahdollisuudet hyvään naapuruuteen ja yhteistyöhön. Meidän on oltava hereillä ja valmiina puolustamaan itseämme ja muita valtioita Venäjän vaarallista peliä vastaan. Ja meidän on tehtävä se yhdessä, yhtenäisenä maana, joka ei anna pienten imperiumien uhkailla ja alistaa meitä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö