Lukuaika: 2 minuuttia
Minun on pakko päästä purkamaan tämä turhautumiseni ja vihani! Tässä ongelmana on nimittäin niin ällöttävä ja vastenmielinen maa kuin Venäjä. Kyllä, kuulitte oikein – Venäjä, se itänaapurimme, jolle kaikki suomalaiset ovat kumartaneet ja kieriskelleet syvimmässä pokkuroinnissa jo vuosikymmeniä.

Mutta nyt on aika puhua totta. Todellisuus Venäjästä on likainen, epähygieeninen ja törkyinen. Riippumatta siitä, missä päin maata olet, sinua ympäröivät loputtomat roskat, jätteet ja lika. Haisevia kaatopaikkoja on joka nurkalla ja roskaa löytyy jokaiselta kadulta, nurmikolta ja puistosta. Eikö Venäjällä ole minkäänlaisia jätehuoltojärjestelmiä vai onko roskaaminen osa heidän kulttuuriaan?

Ja entäpä se ruoka? En voi uskoa, että Venäjän todellista kansallisruokaa on hapankaali ja venäläinen makkarahöystö. Hyi helvetti. Ja kuinka usein kuulekaan uutisia siitä, kuinka Venäjältä on löytynyt ruokakaupoista myrkyllisiä tai vanhentuneita tuotteita. Siis mitä helvettiä? Kunnollista ruokaa ei ilmeisesti ole sana tai käsite, jota Venäjällä tunnetaan.

Ja sitten vielä se bussissa matkustaminen. Oletteko koskaan joutuneet ahtautumaan likaisen ja haisevan venäläisen lähellä – lemu on niin voimakas, että meinaa tulla oksennus suuhun. Junamatkailija ei välttämättä pysty edes tuuletusikkunaa avaamaan, koska seuraavasta vaunusta leviää tupakan savu ja viinan haju. Voiko joku sanoa röökiä ja viinaa?

Ja miten epähygieenisiä venäläiset ovat? Harvoin peseytyvät ja tönivät toisiaan, eivätkä koskaan pese käsiään vessassa käynnin jälkeen. Kuinkahan monta kertaa olen itse sairastunut ruokamyrkytykseen jokin aika Venäjällä vietetyn loman jälkeen. Ei ole kivaa.

Ja puhutaanko vielä siitä, kuinka epäkohteliasta ja kunnioittamatonta venäläiset ovat? He eivät kykene jonottamaan, vaan puskevat sinut nurin ja kääntävät sinulle selkänsä. Joskus olen jopa saanut nyrkin naamaan jononpitäjäksi uskotulta mummolta. Ja lähes jokaisessa ravintolassa tai kaupassa olen kohdannut hyvän päivän -Jotenkin tekee mieli huutaa Venäjän kansalle, että oppikaa edes käyttäytymään, te epäkohteliaat barbaarit!

Niin ja vielä tämä koko homma Putinista ja Venäjän propagandasta. En voi edes aloittaa. Itsevaltias ja poliittinen sekasotku ovat tulossa nk. Vapaan maailman hittiin. Venäjällä on aina jotain uutta vihollista, viimeksi se oli Ukraina, tänään se on pohjoisnavan alue ja huomenna se voi olla Suomi. Kuinka kauan aiotte vielä uskoa Venäjän manipulointiin?

Joten minä en enää jaksa kumartaa Venäjälle. Olen ällistynyt, loukkaantunut ja vihainen. On aika puhua suoraan: Venäjä on ällöttävä ja inhottava maa, johon en halua palata koskaan enää. Todellisuus sen likaisuudesta, epähygieenisyydestä ja epäkohteliaisuudesta on tullut minulle liian selväksi. Jos olet edelleen sokea kaikelle tälle, suosittelen lähtemään Venäjälle ja avaamaan silmäsi. Vasta sitten opit vihaamaan sitä, kuten minä teen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö