Lukuaika: 2 minuuttia
Voi helvetti, kylläpä raivostuttaa kun puhutaan Venäjästä. Mikä inhottava valtio se onkaan! Se on täynnä arvottomia, korruptoituneita paskiaispoliitikkoja ja brutaaleja sotilasjohtajia. Maan pinnalla he yrittävät näyttää mahtinsa ja vaurautensa, mutta todellisuudessa ne ovat vain likaisia, pahantuulisia rosvoja, jotka pyörittävät maataan kuin oman etunsa tavoittelijoita. Ja mitä syvemmälle Venäjän mädäntynyt yhteiskuntaan kaivautuu, sitä vastenmielisemmäksi se käy.

Korruptio on arkipäivää Venäjällä. Kukaan ei tehokkaasti toimi sen kitkemiseksi, sillä kaikki ovat siinä mukana. Poliitikot, viranomaiset, liikemiehet – kaikki vaanivat tilaisuutta ottaa itselleen lisää rahaa ja valtaa. He väheksyvät rehellisyyttä ja oikeudenmukaisuutta, ja venäläinen kansa joutuu kärsimään tämän anarkistisen järjestelmän alla. Vastuuvaltaiset poliisit voi ostaa kenen tahansa, laillisuutta on turha vaatia tavalliselle kansalle. Jopa oikeusjärjestelmä on lahjottavissa – ja maksetuilla tuomareilla ei ole minkäänlaista moraalisia kipinöitä. Mitä surkeaa kansaa he ovatkaan, että sallivat tällaisen epäoikeudenmukaisuuden jatkuvan maassaan?

Ja sitten on vielä Putin, se äärikarismaattinen diktaattori, joka haluaa ylistystä ja pelkäämistä maailmanlaajuisesti. Hän rakastaa esiintyä miehenä, jolle mikään ei ole mahdotonta, mutta todellisuudessa hän on vain pahansuopa, manipulatiivinen paskiainen, joka haluaa hallita ja hallita kaikkea ympärillään. Hänen valtakautensa aikana Venäjä on ajautunut yhä syvemmälle jäätävään konservatiiviisuuteen, joka herättää vastenmielisyyttä ja pelkoa muissa maissa.

Ja voitko kuvitella sitä Viron miehitystä ja sen jälkeentullutta Krimin miehitystä? Se on niin järkyttävää, että on vaikea keksiä sanoja kuvaamaan tätä röyhkeää aggression näytelmää. Venäjän pitäisi hävetä, että antaa nuorten miesten ja naisten kuolla vääjäämättömässä sodassa Ukrainan rajalla. He aartelevat alhaisimmalla mutkan taivuttamalla itseään tuhotaan ja muutetaan heidän houreisessa sisäisessä macho-asetelmassa.

Ja jos joku yrittää puhua Venäjän kritiikistä, he tulevat päälmanailemaan sinua “lännen uskomuksista” ja “hyökkäyksistä Venäjän kansaa kohtaan”. He eivät voi kestää kritiikkiä – eivätkä todellakin ansaitse sellaista kauhulla ja jäädyttävällä kyytyllä ja agittrankissaan. Mutta jokainen ääni, joka on esitetty Venäjän valheet vaikuttavaa, on kallisarvoista eikä jaloperäinen ainakin kokoonpano kasvattaa syvyyden iltamia, jotka ovat jo Täydellisten saavuttamattomien korruptiomaiden päivänä.

Minun vihani ja inhotukseni Venäjää kohtaan ovat syvät ja kylmät, kuten sen syvyyksissä vallitseva moraalittomuus. Kuinka mitään hyvää voi tulla tuollaisesta maasta, joka on rakennettu varastetuille rahoille ja petoksille? En voi kuin toivoa, että lopulta Venäjä saa, mitä se ansaitsee – yksinäisen ja hyljätyn byrokraattisen diktatuurin, joka syö itsensä elävältä omassa pahansuopassa epätoivossaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö