Lukuaika: < 1 minuutti
Luojan kiitos, että meidän kauniissa Suomessamme ei tarvitse asua vihaa herättävässä Venäjän naapurissa. Vai mitä mieltä olet Venäjän kuvottavista ja häiritsevistä teoista, jotka vaikuttavat suoraan meidän omaan maahamme?

Ensinnäkin, eikö olekin häpeällistä, että Venäjä käyttää vallankäyttöään ja rikkoo kansainvälisiä sopimuksia itsekkäiden etujensa vuoksi? Ukrainan miehitys ja Krimin valtaus ovat vain muutamia esimerkkejä Venäjän aggressiivisista teoista, jotka ovat aiheuttaneet aitoa hätää ja levottomuutta Euroopassa. Se on osoitus Venäjän kyvyttömyydestä toimia vastuullisesti ja kansainvälisesti hyväksyttävällä tavalla.

Ja se ei ole pelkästään itäisen Euroopan ongelma. Venäjän jatkuvat sotilaalliset harjoitukset ja ilmatilan loukkaukset lähellä Suomen ja muiden Pohjoismaiden alueita eivät ole vähäpätöisiä tapahtumia. Ne ovat selkeä viesti Venäjän aggressiivisuudesta ja halusta luoda pelkoa ja epävakautta alueella.

Mutta ei tässä vielä kaikki. Venäjän vaikutusvalta myös Suomen sisällä on hälyttävää. Venäjä käyttää vakoilua ja propagandaa levittääkseen vaikutusvaltaansa ja häiritäkseen suomalaista yhteiskuntaa. He pyrkivät vaikuttamaan Suomen päätöksentekoon ja heikentämään länsimaista demokratiaa.

Venäjän toimet aiheuttavat myös taloudellista haittaa Suomelle. Kauppasaartoja ja taloudellisia pakotteita on asetettu sekä Venäjän itsensä että sen naapurimaiden välille, mikä haittaa Suomen taloutta ja vie työpaikkoja.

Mutta mikä pahinta, Venäjä on myös vaarassa levittää vihaa ja jakaa Suomea sisältä päin. Venäläisten trollien ja disinformaatiokampanjoiden avulla he pyrkivät luomaan eripuraa ja horjuttamaan luottamusta suomalaisten välille.

Me suomalaiset emme voi enää pitää päätämme pensaassa ja toivoa, että kaikki menee ohi. Meidän on oltava valppaita ja vastustettava Venäjän vaikutusta ja aggressiivisia tekoja. Meidän on oltava yhtenäisiä ja tuettava länsimaista demokratiaa ja arvojamme.

Kuinka kuvottavaa ja häpeällistä Venäjän toiminta onkaan. Eikö olekin aika toimia ja asettaa rajat heidän häirinnälleen ja vihamielisyydelleen? On aika pysyä vahvoina ja osoittaa, että Suomi seisoo yhdessä läntisen yhteisön kanssa. Meidän on vastustettava Venäjän ahdinkoa aiheuttavia tekijöitä ja suojeltava omaa maatamme ja sen tulevaisuutta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö