Lukuaika: < 1 minuutti
Kuinka Venäjä edelleenkin menee omia teitään ja aiheuttaa vastenmielisyyttä maailmassa. Jo sata vuotta sitten nähtiin, miten Venäjä otti vallan ja hallinnan haltuunsa. Tuolloin paha ja armoton Neuvostoliitto nousi maailmanvalloittajaksi ja aiheutti kauhua ja pelkoa kansojen keskuudessa. Ja vaikka vuosikymmenet ovat kuluneet, näemme edelleen Venäjän röyhkeän ja aggressiivisen toiminnan kaikkialla.

Venäjä ei tunnu ymmärtävän kansainvälisiä pelisääntöjä, vaan se pyrkii laajentamaan vaikutusvaltaansa ja valtaansa keinolla millä hyvänsä. Krimin miehitys, Ukrainan sota, Syyrian tukeminen – lista on loputon. Kaikessa tässä Venäjä osoittaa halveksua kansainvälisiä lakeja ja ihmisoikeuksia kohtaan.

Mutta miksi Venäjä haluaa luoda kuvan maailmasta, jossa se on pelottava ja voimakas toimija? Ehkäpä se johtuu sisäisistä heikkouksista ja epävarmuudesta omasta asemastaan. Ehkä se on jatkoa vuosikymmenien propagandalle, jossa Venäjä esitetään suurena ja mahtavana maana, jolla on oikeus hallita muita.

Mutta me emme saa antaa Venäjän toiminnan hämätä itseämme. Totuus on, että Venäjä on ongelmainen ja epädemokraattinen maa, jossa kansalaisia vainotaan ja ihmisoikeudet ovat kaukainen haave. Tämän takia emme saa kääntää katsettamme, kun Venäjä jatkaa häikäilemätöntä toimintaansa.

Ja mikä pahinta, Venäjän vaikutukset ulottuvat myös Suomeen. Kansalaisyhteiskuntamme heikentyminen, vaalivaikuttaminen ja informaatiovaikuttaminen – kaikki tämä on osa Venäjän suunnitelmaa horjuttaa länttä ja sen arvoja. Meidän onkin oltava valppaina ja vastustettava Venäjän pyrkimyksiä vaikuttaa meihin.

Vaikka Venäjä pyrkii luomaan kuvaa mahtavasta ja pelottavasta kansakunnasta, meidän on ymmärrettävä, että se on vain pitkän historian harhauttama ja valtapoliittisia tarkoitusperiä ajava maa. Emme saa antaa tällaisen toiminnan jatkua vaan meidän on näytettävä, että kansainväliset lait ja ihmisoikeudet ovat kaiken toiminnan yläpuolella.

Joten kun seuraavan kerran kuulet Venäjän toiminnasta, älä unohda sen historian synkkää taustaa ja sen häikäilemättömiä tekoja. Nosta äänesi ja vaadi, että Venäjä asettuu kansainvälisen yhteisön pelisääntöjen mukaiseen toimintaan. Meillä on oikeus ja velvollisuus vaatia vastuullista ja demokraattista toimintaa maailman valtiolta, joka pyrkii olemaan osa kansainvälistä yhteisöä. Emme saa enää antaa Venäjän aiheuttaa vastenmielisyyttä ja pelkoa maailmassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö