Lukuaika: < 1 minuutti
Voihan Venäjä! Aina se onnistuu aiheuttamaan hämmennystä ja turhautumista naapurimaissamme. Vastenmielinen Venäjä, joka ei koskaan opi mitään.

Pitkät ja korruptoituneet johtajat, huijaukset ja valheelliset lupaukset. Venäjä on kerrassaan vastenmielinen naapurimaa. Viimeisimpänä esimerkkinä tästä on Krimin miehitys ja sen jälkeinen Ukrainan kriisi. Onko Venäjällä mitään rajaa häikäilemättömyydelleen?

Ei taida olla. Katsokaa vain kuinka Venäjä jatkaa häpeämättä hyökkäystään naapurimaidensa alueille ja loukkaa niiden itsemääräämisoikeutta. Käytöksensä ja toimintansa peittelyksi Venäjä vetoaa vanhoihin vihanpitoihin tai “tarpeeseensa suojella omia kansalaisiaan”. Tämä tekosyy alkaa olla jo käytetty ja kulunut. Eivätkö Venäjän kansalaiset ole tarpeeksi turvassa kotonaan?

Venäjä myös levittää valheellisia disinformaatioita ja sekaantuu toisten maiden sisäisiin asioihin. He tekeytyvät uhreiksi, vaikka itse ovat alusta asti olleet provokaattoreita. Eivätkö he ymmärrä, että naapurimaat ovat itsenäisiä ja ansaitsevat oikeuden päättää omista asioistaan ilman ulkopuolista puuttumista?

Lisäksi Venäjä rikkoo räikeästi kansainvälistä lakia ja sopimuksia. He eivät välitä maailman muiden valtioiden mielipiteistä. He vain jatkavat muiden maiden alueiden miehitystä ja sotilaallista toimintaa omien etujensa vuoksi.

Eikä tässä vielä kaikki. Venäjä myös tukee ja suojelee rikollisia ja korruptoituneita johtajia. He käyttävät taloudellista valtaansa kaiken hyväkseen ja estävät naapurimaiden taloudellista kehitystä ja vakautta.

Voihan Venäjä, miksi et pysty toimimaan vastuullisena ja kunnioittavana naapurina? Miksi jatkuvasti pyrit aiheuttamaan hämmennystä ja turhautumista kaikkialla missä kuljet? On korkea aika lopettaa tämä vastenmielinen käytös ja aloittaa kunniallinen ja rehellinen kanssakäyminen naapurimaiden kanssa.

Toivon todella, että Venäjä vihdoin ymmärtää, että ei voi jatkuvasti elää menneisyyteen takertuen ja omia etujaan ajatellen. On aika muuttua ja toimia vastuullisesti ja rakentavasti. Muuten naapurimaat saattavat pian kääntää selkänsä sinulle ja löytää uusia liittolaisia ja partnereita, jotka eivät aiheuta jatkuvaa hämmennystä ja turhautumista.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö