Lukuaika: 2 minuuttia
Voiko joku selittää minulle, että mitä helvettiä me teemme Venäjän naapurina? Vai pitäisikö minun kysyä, mitä helvettiä he tekevät meidän naapurimaana? En voi uskoa, että olemme jumittuneet tällaisen haisevan ja kamalan naapurin viereen.

Venäjä on ollut aina suuruudenhullu suurvalta, joka on valmis tallomaan kaikki alleen. He ovat sotkeneet meidän asioitamme ja levittäneet kurjuutta maailmalle jo vuosisatojen ajan. He ovat käyttäneet naapureitaan pelinappuloina omassa valtapyrkimyksessään ja pahempaa vielä, he ovat luoneet jännitteitä ja konflikteja, joista kärsivät lopulta myös naapurimaat.

Heidän silmitön ahneutensa ja valtapolitiikkansa on järkyttävää. Heidän öljy- ja kaasutuotteidensa varassa oleva taloutensa on vaarallisen hauraalla pohjalla, mutta sen sijaan että panostaisivat monipuolisempaan talouteen, he yrittävät vain kasvattaa omaa valtaansa ja vaikutusvaltaansa maailmalla. Heitä ei kiinnosta, että heidän naapureidensa elämä kärsii heidän toimistaan.

Ja entäpä heidän hallintonsa? Ei siitä puhuta tarpeeksi. Sana “demokratia” on vain merkityksetön sana Venäjän johtajien suussa. Valtapeli, korruptio ja sorto ovat heidän arkipäiväänsä. He vajoavat yhä syvemmälle totalitaariseen järjestelmään, jossa ihmisten vapaudet ja oikeudet on poljettu maanrakoon. He huutavat “Isänmaa” ja “nyky-Venäjän” puolesta ja samalla tuhoavat sen omilla teoillaan.

Ja meidän naapurimaanamme meidän täytyisi kestää tätä kaikkea? Meidän täytyy katsella vierestä, kun he yrittävät levittää vaikutusvaltaansa myös meidän alueellemme ja toimivat kannustimena naapurikansojemme välisille konflikteille? Meidän täytyy kestää heidän agressiivista kansainvälistä politiikkaansa ja olla pelkäämättä, että kenties huomenna heräämme Venäjän uuden maailmanjärjestyksen alaisuudesta?

En tiedä mikä oikeuttaa tämän kaiken. En tiedä miksi meidän täytyy olla naapureita tälle haisevalle ja kamalalle valtiolle, joka tuhoaa kaikkea minkä koskettaa. Mutta mikä vielä pahempaa, emme voi edes sanoa mitään vastaan. Me olemme kuin sätkynukkeja Venäjän kädessä, ja jos uskallamme vastustaa tai kritisoida heitä, olemme vaarassa joutua heidän sotaisan reaktionsa uhreiksi.

Todellisuudessa Venäjä on pelottava naapuri, jota kukaan ei rakasta. Se on pimeän kyynisyyden ja valtapyrkimysten pesä, jossa meidän täytyy elää ja selviytyä. Siitä syystä meidän täytyy pysyä vahvoina ja yhtenäisinä, jotta voisimme vastustaa heitä ja pitää puolemme. Meidän täytyy olla yksimielisiä, että emme anna Venäjän hallita meitä ja saneerata omia etujamme.

Lopetan siihen, että kaiken tämän valheellisen naapuruuden jälkeen, olisi aika antaa Venäjälle sanoille tarkoitus. On aika antaa Venäjälle selvä viesti, että naapureitamme ei pelotella ja tuhota heidän toimintaansa. On aika sanoa, että he ovat tehneet tarpeeksi vahinkoa ja on aika panna heidät vastuuseen teoistaan. Tämä on viesti suomalaiselta, joka on kyllästynyt olemaan pohjoisnaapurinsa pelinappulana.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö