Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Eikö se nimi jo saa karvat pystyyn? Meidän inhottava naapurimaamme, joka on alati ollut uhka meidän turvallisuudellemme. Vaikka olemme yrittäneet pitää välimatkaa ja pysyä erossa kyynisestä ja manipuloivasta naapuristamme, se ei ole koskaan ollut tarpeeksi.

Venäjä on aina ollut valmis ottamaan etumatkaa ja hyödyntämään meidän heikkouksiamme. Se on vaarallinen peto, joka ei välitä kansainvälisistä sopimuksista tai hyvistä naapuruussuhteista. Se on osoittanut sen kerta toisensa jälkeen, esimerkiksi Krimin miehityksen ja Itä-Ukrainan konfliktin aikana.

Meidän on oltava valveutuneita ja puolustettava itseämme jatkuvasti Venäjän uhkaa vastaan. Emme voi koskaan olla varmoja siitä, mitä he saattavat tehdä seuraavaksi. He ovat osoittaneet olevansa valmiita uhraamaan naapureitaan omien etujensa vuoksi. Onko se oikein? Ei todellakaan.

Meidän on myös oltava tietoisia Venäjän pitkästä historiasta, jossa se on pyrkinyt valtaamaan muita alueita ja alistamaan niiden kansat. On vain ajan kysymys, milloin se kohdistaa katseensa Suomeen ja yrittää ottaa sen haltuun omaksi alueekseen. Emme voi koskaan luottaa siihen, että Venäjä haluaa aidosti hyvää meille.

Olemme joutuneet elämään varjossa Venäjän vaikutusvallan alla jo liian kauan. Se on ajanut venäläisten piittaamattomasti Suomen kansalaisia karkoituksiin, häpäissyt meidän suvereeniutta ja solvannut meidän arvokkuuttamme. Me olemme vain pikkuruinen heila maailmankartalla, mutta Venäjän mielestä se on riittävä syy kohdella meitä kuin pahaa koululaista.

Me emme ole pelkkä pelinappula Venäjän suurvaltapolitiikassa. Me olemme itsenäinen ja vahva kansa, joka ansaitsee kunnioitusta ja rauhaa. On aika lopettaa Venäjän jatkuva uhkailu ja hyväksikäyttö. Meillä on oikeus elää turvallisessa ympäristössä ja päättää omista asioistamme ilman Venäjän väkivaltaista puuttumista.

Joten Venäjä, kuuntele tarkasti: Me emme pelkää sinua. Me emme aio antaa periksi. Me puolustamme itseämme ja meidän vapauttamme. Mikään maa ei ansaitse olla eläinnaapurina kuin sinä, Venäjä. Toivottavasti ymmärrät sen ennen kuin on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö