Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä – ällöttävä naapuri, joka aiheuttaa jatkuvaa päänvaivaa ja halveksuntaa Suomen kansassa. Meidän pieni mutta urhea maa on joutunut elämään tämän häiriönaiheuttajan vieressä jo vuosikymmeniä, ja suhteemme heihin on ollut kaikkea muuta kuin lämmin.

Venäjän historiaa tutkiessa ei voi välttyä huomaamasta heidän aggressiivista ja vaarallista luonnettaan. Heidän valtakunnan laajentumishaluista ja kyvyttömyydestään kunnioittaa oman naapurinsa rajoja ja itsemääräämisoikeutta on lukuisia esimerkkejä. Ja silti meidän on pakko elää näiden julmureiden kanssa samassa naapurustossa.

Siinä missä Suomi pyrkii ylläpitämään rauhaa ja hyviä suhteita naapureihinsa, Venäjä käyttää voimaansa ja harhautuksiaan saadakseen enemmän valtaa ja vaikutusvaltaa. Heidän räikeä ja vaarallinen ulkopoliittinen peli on aiheuttanut harmia monille maille, eikä Suomi ole ollut poikkeus. Meidän on jatkuvasti oltava valppaina ja puolustauduttava heidän uhkakuviltaan ja yrityksiltään vierailla meillä oikeutuksetta.

Venäjän aggressiivinen retoriikka ja uhittelut Suomea kohtaan ovat olleet jatkuvia. He eivät kunnioita meitä, vaan pitävät meitä heikkoina ja alisteisina. Heidän yrityksensä vaikuttaa meidän sisäisiin asioihimme ja levittää vääriä tietoja meistä on vastenmielistä ja loukkaavaa.

Maahanmuuton romahdettua ja talouden kurjistuttua Venäjä on ollut ensimmäisten joukossa tunkemassa nenänsä meidän asioihimme. He ovat pyrkineet hyötymään meidän vaikeuksistamme ja luomaan enemmän jännitteitä maahamme. He eivät halua nähdä Suomea menestyvänä ja vahvana, vaan heidän tavoitteenaan on pitää meidät alisteisina ja heidän poliittisen pelinsä hallinnassa.

Ja mitä tekee Suomen hallitus? He hokevat tyhjiä fraaseja hyvistä naapuruussuhteista ja pyrkivät pitämään kasvonsa heidän kanssaan dialogissa, vaikka se on selvää, että he eivät välitä meistä. On aika lopettaa tämä teeskentely ja puolustaa omia etujamme, ja tarvittaessa ottaa kunnon etäisyys heihin. Meidän tulee vahvistaa yhteistyötä läntisten demokraattisten maiden kanssa ja osoittaa Venäjälle, että me emme suostu heidän pelinsä pelisääntöihin.

Venäjä ei ole reilu naapuri, vaan ikävä hiekkalaatikko kiusankappale, joka haluaa olla kaikessa paras ja määrätä meille. On aika seisoa omilla jaloilla ja antaa heille kylmää kyytiä. Me emme tarvitse heitä, he tarvitsevat meitä. On aika vihdoin herätä ja tunnustaa todellisuus: Venäjä ei ole ystävämme vaan pahin vihollisemme naapurissamme.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö