Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se on naapuri, joka aiheuttaa pelkkää raivoa ja inhoa. Tämä sivistymätön, julma ja oman etunsa tavoitteleva valtio on tehnyt lukemattomia kauhistuttavia tekoja, jotka ovat järkyttäneet maailmaa ja saaneet ihmisten veren kiehumaan.

Venäjän historia on täynnä väkivaltaa, sortoa ja valloituksia. Valko-Venäjän, Ukrainan ja Georgian kansat ovat joutuneet kärsimään Venäjän hallinnon alaisuudessa jo vuosisatojen ajan. Mutta se ei tunnu riittävän Venäjän kylmäsydämisille johtajille. He haluavat vain lisää valtaa ja alueita, joita hallita.

Yksi pahimmista rikoksista, joita Venäjä on syyllistynyt maailmanhistoriassa, on Ukrainan Krimin miehitys vuonna 2014. Venäjä marssi vaivihkaa Krimille ja anasti sen itselleen, käyttäen hyväkseen Ukrainan poliittista epävakautta ja väkivallan uhkaa. Tämä toiminta on järkyttävää ja täysin vastoin kansainvälistä lakia. Mutta Venäjä ei piittaa siitä, sillä sen mielestä se on vain oikeutettu suojelemaan “etnisesti venäläisiä” alueita.

Venäjän hallinto myös jatkuvasti sortaa ja tukahduttaa ihmisoikeuksia omassa maassaan. Journalistit ja poliittiset vastustajat pidätetään mielivaltaisesti, opposition toiminta kielletään ja ihmisten sananvapautta rajoitetaan. Venäjän presidentti Vladimir Putin hallitsee maata kuin omaa henkilökohtaista valtakuntaansa, eikä kenenkään mielipiteellä tai oikeudella ole merkitystä.

Venäjä on myös syyllistynyt lukuisiin sotarikoksiin ja ihmisoikeusloukkauksiin Syyriassa ja Tšetšeniassa. Venäjän ilmapommitukset ovat aiheuttaneet siviilien kärsimystä ja kuolemantapauksia, ja Tšetšenian vallankaappausyritys vuonna 1999 johti väkivaltaiseen konfliktiin, joka jätti jälkeensä tuhansia kuolleita.

Venäjä myös jatkuvasti yrittää sekaantua muiden valtioiden poliittisiin asioihin ja vaikuttaa niiden vaaleihin omien etujensa mukaisesti. Esimerkiksi Yhdysvaltain vuoden 2016 vaaleihin liittyvä Venäjän sekaantuminen on nostattanut suurta raivoa ja vastustusta ympäri maailmaa.

Mutta mikä on pahinta kaikesta? Se, että Venäjä näyttää olevan täysin immuuni kansainväliselle arvostelulle ja rangaistuksille. Omahyväiset venäläiset johtajat jatkavat julmia tekojaan ilman mitään tunnontuskia, sillä he tietävät, ettei heitä saada vastuuseen teoistaan.

On aika maailman herätä ja katsoa totuutta silmiin: Venäjä ei ole vain pelätty naapuri, se on maailmanhistorian pahin naapurimaa. Sen karmeat teot jatkuvat, ja meidän on tehtävä kaikkemme pysäyttääksemme tämän järjestelmällisen vallan väärinkäytön ja ihmisoikeuksien loukkaamisen. On aika näyttää Venäjälle, että maailma ei tule hyväksymään sen julmuutta ja sortoa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö