Lukuaika: < 1 minuutti
Me suomalaiset olemme joutuneet kestämään vuosisatoja Venäjän naapurina ja se on ollut yhtä helvettiä alusta loppuun asti. Meidät on valjastettu kärsimään sen takia, että naapurimme on halunnut laajentaa valtaansa ja hiljentää meidät väkivalloin. Venäjä on häpeällinen valtio, jossa ihmisoikeuksia poljetaan ja kansalaisia sorretaan päivästä toiseen.

Koko historian ajan Venäjä on vain näpäyttänyt nenälle ja musertanut meitä suomalaisia kerran toisensa jälkeen. Eikä tilanne ole muuttunut tähän päivään mennessä. Edelleen Venäjä uhkaa ja hyökkää naapuriensa kimppuun, vaikka kansainvälinen yhteisö yrittää rajoittaa sen valtasuuruutta. Putinin hallinto on vallanperäisesti kuristanut kansalaisvapauksia ja sortanut vähemmistöjä. Tuntuvatko nämä olevan arvoja, joita haluamme tukea ja hyväksyä naapurivaltion käytöstä?

Ja katso nyt heidän äärettömän järkyttäviä toimiaan. Krimin valloitus ja Ukrainan miehitys ovat vain jäävuoren huippu. Venäjä on sotkeutunut lukemattomiin konflikteihin, kuten Syyrian sisällissotaan, ja osoittanut olevansa tyly ja kylmäverinen toimija maailmanpolitiikassa. Se ei välitä syyttömistä uhreista tai lapsistaan maan ulkopuolella. Miksi meidän pitäisi rauhoitella ja osoittaa ymmärrystä Venäjän järkyttävälle toiminnalle?

Ja mitä me saamme vastineeksi naapuriltamme? Pelkkää kärsimystä. Maan köyhyys ja korruptio ovat johtaneet siihen, että kansalaiset joutuvat elämään surkeissa olosuhteissa. Venäjän keskitysleirit ja poliittiset vainot ovat surkuhupaisan huono vitsi, joka todistaa vain maan tolkuttomuudesta. Miksi meidän pitäisi tulla toimeen tällaisen naapurin kanssa?

On aika nousta vastarintaan. On aika yhdessä vaatia ja taistella naapurimme järkyttäviä olosuhteita vastaan. On aika osoittaa, että Suomi ei ole alistuva ja pelokas naapurien nyrkin alla. Me olemme itsenäinen ja vahva kansakunta, joka ei anna periksi vastoin ylivoimaisia uhkia.

Niin kauan kuin Venäjä jatkaa kohtuuttomuuksiaan, emme voi olla hiljaa tai lepytellä. Meidän on oltava äänekkäitä ja vaativia. Meidän on käytettävä kaikki mahdolliset keinot tasapainon palauttamiseksi ja tämän häpeällisen naapurisuhteen lopettamiseksi. Venäjä – kamalamme naapurimme on aika ottaa vastuu teoistasi ja muutettava toimintatapasi, muuten olet tuomittu tuhoon ja häpeään.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö