Lukuaika: 2 minuuttia
Minun on pakko aloittaa tämä artikkeli suoraan ja suoraan sanottuna vihaisena. Venäjä on aihe, josta minulla ei voi olla tunteita, ja ne ovat suurelta osin vihaa ja vihaa tätä kammottavaa ja pelottavaa naapuriamme kohtaan.

Miksi meidän pitäisi olla rehellisiä tässä asiassa? Venäjä on ollut maamme vihollinen vuosisatojen ajan, ja se näyttää jatkuvan yhä tänäkin päivänä. Ja tämä johtuu yksinkertaisesti siitä, että Venäjä on osoittanut kerta toisensa jälkeen olevansa kammottava naapuri ja pelottava vihollinen.

Katsotaanpa ensin naapurimme käyttäytymistä. Venäjä on jatkuvasti pyrkinyt vaikuttamaan ja puuttumaan naapurimaihinsa. Se on painostanut, uhkaillut ja jopa hyökännyt naapurimaidemme rajojen yli. Georgian sodasta vuonna 2008 Krimin miehitykseen vuonna 2014, Venäjä on osoittanut, että se ei välitä naapureidensa suvereeniudesta ja oikeuksista.

Ja vaikka naapurimme eivät olisi tarpeeksi suuria ongelmia, Venäjä pyrkii myös vaikuttamaan ja sekaantumaan muiden maiden asioihin. Sen väitetään puuttuneen Yhdysvaltain vuoden 2016 vaaleihin ja tukevan autoritaarisia hallituksia ympäri maailmaa. On selvää, että Venäjä ei kunnioita muita maiden itsemääräämisoikeutta ja polkee jatkuvasti muita maita jalkoihinsa.

Ja puhuessaan taloudesta, Venäjä on osoittanut olevansa toinen kammottava piirre. Valtio, joka on rikas luonnonvaroista ja potentiaalisesti vauras, kärsii jatkuvasti korruptiosta, vainoamisesta ja talouden epävakauden. Sisäinen epävakaus vaikuttaa myös naapurimaihin, kuten viime vuosien pakolaiskriisi on osoittanut.

Ja mikä tekee Venäjästä entistäkin kammottavamman, on sen johto. Vladimir Putinin hallinnon ansiosta Venäjä on jatkuvasti esillä ihmisoikeuksien loukkauksia ja autoritaarisia toimia. Median vapauteen kohdistuu jatkuvasti rajoituksia, poliittiset vastustajat vainotaan ja mielenosoittajia pidätetään mielivaltaisesti. On epäoikeudenmukaista ja pelottavaa, kuinka valtio voi ajaa oman kansansa ja sen naapurimaiden lujasti kansalaisten oikeuksia vastaan.

Joten jos minulta kysytään, Venäjä ei ole ainoastaan ​​kammottava naapuri, vaan myös pelottava vihollinen. On tärkeää, että me suomalaiset pysymme vahvoina ja yhdessä torjumme Venäjän uhkaa. Meidän on myös hoidettava suhteitamme naapurimaidemme kanssa ja pysyttävä vahvana EU:ssa ja NATO:ssa, jotta voimme vastustaa Venäjän aggressiivista käyttäytymistä.

Toivon vilpittömästi, että jonakin päivänä Venäjä voi muuttua ja aloittaa suhteiden rakentamisen naapureidensa sijaan niiden tuhoamisen. Mutta siihen asti minun on edelleen ilmoitettava, että Venäjä on sekä kammottava naapuri että pelottava vihollinen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö