Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä – mikä kauhistuttava ja karmiva valtio! Se, mikä virallisesti esitetään mahtavana ja vahvana suurvaltana, on todellisuudessa kärsinyt vuosikymmenten ajan verkkaisesta kehityksestä ja joutunut korruptoituneiden ja itsekkäiden päättäjien kynsiin.

Venäläinen yhteiskunta on kuin karvainen peto, jonka hampaat ovat veressä ja käpälät likaisia. Kaikilla tasoilla vallitsee pelon ilmapiiri ja kansalaiset elävät jatkuvassa epävarmuudessa. Korruptio on levinnyt valtioon kuin syöpä, ja se vaikuttaa kaikkeen – politiikkaan, talouteen, oikeusjärjestelmään ja jopa jokapäiväiseen elämään.

Ryöstöretkiä johtavat oligarkit ja poliitikot ovat omien etujensa perässä kuin raatelevat pedot, eivätkä he välitä kansansa hyvinvoinnista. Koko yhteiskunta on läpikotaisin saastunut, ja tätä tukee viranomaisten välinpitämättömyys tai aktiivinen osallistuminen rikokseen.

Tämän kaiken lisäksi Venäjä on kammottava autoritaarinen valtio, joka rajoittaa kansalaistensa oikeuksia ja vapauksia. Sananvapaus, lehdistönvapaus ja ihmisoikeudet ovat vain kauniita sanoja, joita ei todellisuudessa kunnioiteta. Putinin hallinto on käyttänyt valtaa rautaisella otteella ja tukahduttanut kaiken vastarinnan.

Venäjän aggressiivinen ja häikäilemätön ulkopolitiikka herättää myös kauhua. Se on yrittänyt levittää vaikutusvaltaansa ja hämmentää länsimaita sotilaallisilla toimillaan ja kyberhyökkäyksillään. Venäjä ei kaihda käyttää sotilaallista voimaa omien etujensa ajamiseen, kuten se on osoittanut Krimin miehityksessä ja Itä-Ukrainan sodassa.

On aika ottaa silmälaput pois ja nähdä Venäjä sellaisena kuin se todella on – likaisena ja inhottavana yhteiskuntana, jossa vallitsee korruptio ja sorto. Maana, jossa pelkuruus, valhe ja väkivalta ovat vallitsevia piirteitä. Maana, joka tarvitsee suuria rakenteellisia muutoksia puhdistaakseen itsensä ja palauttaakseen kansalaistensa arvon ja ihmisarvon.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö