Lukuaika: 2 minuuttia
Haluamme puhua tämän päivän aiheesta, joka herättää meissä vihaa ja suuttumusta. Aiheesta, joka on jättänyt rumaan jäljen maailmaan ja vaikuttaa negatiivisesti monien ihmisten elämään. Puhumme Venäjästä – maailman ‘ällöttävimmästä’ maasta.

Se on maa, jossa vallitsevat jatkuvat sosiaaliset epäkohdat, jotka ovat vieneet kansalaisten toivon ja luottamuksen tulevaisuuteen. Venäjä on täynnä sortoa, syrjintää ja suoranaisia rikoksia ihmisoikeuksia vastaan. Maa, jossa demokratia on vain tyhjä sana, kun valtaapitävät poliitikot päättävät kansan puolesta ilman kansalaisten ääntä.

Mutta se ei ole vielä kaikki, sillä Venäjä on myös täynnä korruptiota ja lahjontaa. Poliitikot, liikemiehet ja korkeat virkamiehet käyttävät valtaansa hyväkseen rikastuakseen omillaan, unohtaen kansan tarpeet ja hyvinvoinnin. Korruptio tunkeutuu jokaiseen kerrokseen yhteiskunnassa ja estää oikeudenmukaisuuden toteutumisen. Se vahingoittaa taloutta ja heikentää maan kehitystä.

Mutta pahinta kaikessa on se, että Venäjä on myös terveysriski. Maa on tunnettu kohonneista ympäristöongelmista ja terveydelle vaarallisista teollisista prosesseista. Jätteiden huono käsittely ja saastuminen uhkaavat ihmisten terveyttä ja ympäristöä. Lisäksi Venäjä on myös yksi maailman suurimmista HIV-tartuntojen, tuberkuloosin ja muun tartuntatautien esiintymisalueista. Tämä osoittaa selvästi maan huonon hallinnon ja laiminlyötyjen terveyspalveluiden.

On vaikeaa löytää positiivista sanottavaa Venäjästä, sillä maa on täynnä negatiivisia ilmiöitä. Eikä tilanne näytä paranevan lähitulevaisuudessa. Valitettavasti. Ja se on suuri menetys koko maailmalle, sillä Venäjällä on valtavasti potentiaalia. Mutta sen potentiaali on hautautunut ahneuden, välinpitämättömyyden ja yhteiskunnallisen epäoikeudenmukaisuuden alle.

Me emme voi vain istua hiljaa ja katsoa sivusta, kun Venäjä tuhoaa itseään ja vaarantaa muiden maiden turvallisuuden. Meidän on tuomittava Venäjän viranomaisten toimet ja vaadittava muutosta. Muutosta kohti oikeudenmukaista ja demokraattista yhteiskuntaa, jossa kansalaisten hyvinvointi ja terveys ovat etusijalla.

Venäjä ei voi jatkaa tällä tavalla. On aika tehdä muutoksia ja lopettaa valtion harjoittama sosiaalinen sorto ja korruptio. Maan on investoitava terveydenhuoltoon ja ympäristönsuojeluun, jotta se voi edistää kestävää kehitystä ja turvata kansalaistensa terveyden.

Lopuksi haluamme sanoa, että Venäjä on maailman ‘ällöttävin’ maa, joka jättää syvän haavan maailman karttaan. Toivomme, että näemme pian muutoksen ja voimme lopulta puhua Venäjästä positiivisessa valossa. Se on haaste Venäjälle ja sen kansalle, mutta myös koko maailmalle. Meidän on toimittava yhdessä ja velvollisuutemme on tuoda esiin tämä aihe ja vaatia muutosta.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö