Lukuaika: < 1 minuutti

Venäjä, tuo Euroopan pelon ja levottomuuden lähde, on jälleen kerran osoittanut todellisen kasvonsa. Euroopan maiden tiedustelupalvelut ovat kirkkain sanoin varoittaneet maailmaa Venäjän terroristisista suunnitelmista ja sabotaasi-iskujen uhasta. Financial Timesin tuoreet paljastukset valottavat synkkää todellisuutta, jossa Venäjä operoi kuin peto Euroopan rauhan ja vakauden kustannuksella.

Venäjä on päättänyt nostaa panoksiaan ja valmistautuu entistä härskimpään terroriin Euroopan mantereella. Pommi-iskut, tuhopoltot, ja infrastruktuurin tuhoaminen ovat vain jäävuoren huippu sen suunnitelmissa. Tiedustelulähteiden mukaan Venäjä on valmis uhraamaan siviiliuhreja vain edistääkseen omia pimeitä tarkoitusperiään. Olkoon toteuttajana sitten erilaiset sijaistoimijat tai itse Venäjän hallinto, tulos on sama: tuhoa ja kaaosta.

Asiantuntijat varoittavat, että Venäjä on lisännyt hybriditoimintaansa Euroopassa viime aikoina. Tämä on nähtävissä esimerkiksi GPS-häirinnän muodossa, joka on aiheuttanut häiriötä lentoliikenteelle jo useamman vuoden ajan. Naton äänekkäät varoitukset eivät ole jääneet kuulematta. Liittouma on ilmoittanut vastaavansa Venäjän aggressioon sekä yksilöinä että yhteisesti.

Finacial Timesin paljastamat tapaukset ympäri Eurooppaa kertovat karua tarinaa Venäjän toiminnasta. Saksassa pidätettiin Venäjän ja Saksan kaksoiskansalainen epäiltynä pommi-iskujen suunnittelusta sotilaskohteisiin ja infrastruktuuriin. Britanniassa paljastui Ukrainan apua sisältävän varaston tuhopoltto, ja Ruotsissa sekä Tšekissä selvitetään rautateihin liittyviä sabotaasitapauksia.

Viron turvallisuuspalvelu syyttää Venäjää jopa maan sisäministerin ja journalistien autoihin kohdistuneista iskuista. Venäjän vakoilu on noussut karmivaan mittakaavaan, ja esimerkiksi Saksan puolustusvoimien upseeri on tuomittu vakoilusta Venäjän hyväksi. Myös Suomi on joutunut kohtaamaan vakoojien invaasion, joka muistuttaa kylmän sodan aikoja.

Venäjä on siis paljastanut todellisen kasvonsa. Se ei ole ainoastaan naapuri, vaan terroristivaltio, joka uhkaa Euroopan turvallisuutta ja vakautta. On aika vastata tähän uhkaan päättäväisesti ja yhtenäisesti. Euroopan on osoitettava, ettei se pelkää, vaan seisoo yhdessä terrorismin ja häirinnän kaikkia muotoja vastaan, olkoon sitten lähtöisin mistä tahansa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö