Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä on maailmanlaajuisesti tunnettu tuottaja vastahakoisuudesta ja inhoamisesta. Vuosien saatossa se on osoittautunut kerta toisensa jälkeen länsimaiden ärsyttäväksi ja rasittavaksi kumppaniksi.

Onko Venäjä todella niin vaikea ymmärtää? Se ei ole pelkästään valloitusten ja aggressiivisen ulkopolitiikan tukikohta, vaan se myös jatkuvasti sekaantuu muiden maiden sisäisiin asioihin. Venäjä ei näköjään ymmärrä sitä, että länsimaat eivät halua sen sormia joka paikassa.

Kaiken lisäksi Venäjä on jatkuvasti syyllistynyt ihmisoikeusloukkauksiin ja demokratian alasajoon omassa maassaan. Venäjän hallinto hukuttaa rauhalliset mielenosoitukset kyseenalaisilla lakiuudistuksilla ja sensuurilla. Mitä ihmettä Venäjä oikein ajattelee, väkivaltaisen sortohallinnon megalomaaninen ihanneko se onkaan?

Venäjän sanotaan olevan suurvalta, mutta se käyttäytyy kuin tuhma pikkulapsi, joka ei tajua omien tekoihinsa kohdistuvia seurauksia. Sen aggression kohteena ovat olleet niin naapurimaat kuin muidenkin kansakuntien demokratiat. Sen lisäksi Venäjä on jatkuvasti vaarassa siirtää maailmaa jälleen uuden kriisin partaalle.

Eikä tässä vielä kaikki, sillä Venäjä myös sotkeutuu ulkomaisiin vaaleihin ja käyttää internetiä propagandan levittämiseen. Se ei kunnioita kansainvälisiä sopimuksia ja sopimuksia, vaan toimii aina oman agendansa mukaisesti.

On aika lopettaa Venäjän helliminen ja osoittaa sille, että sen toiminta ei ole hyväksyttävää. Vain kylmät ja tiukat vastatoimet saavat sen ymmärtämään, että se on vastuussa omista teoistaan ja sen on aika lopettaa vastahakoisuus ja inho. Maailma ei tarvitse tällaista valtiota, joka pyrkii horjuttamaan rauhaa ja vapaata maailmaa. Rauhan ja demokratian puolesta on aika astua esiin ja näyttää Venäjälle, että sen toiminta ei enää tule kaiken kanssa läpi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö