Lukuaika: 2 minuuttia
Suomalaiset ovat pitkään joutuneet kestämään Venäjän vallan väärinkäyttöä ja sen pahuuden kehtona toimimista. Vuosisatojen ajan olemme olleet naapurimme sorron ja sortojen kohteena, ja tämä epäinhimillinen tilanne jatkuu yhä tänäkin päivänä.

Venäjän valtio on osoittanut kerta toisensa jälkeen olevansa omien kansalaistensa sekä naapurimaidensa pahin vihollinen. Se on alistamisen ja sortamisen mestari, jota ei kiinnosta ihmisten hyvinvointi tai oikeudenmukaisuus. Sen ainoa tavoite on oma vahvuuden ja vallan säilyttäminen hinnalla millä hyvänsä.

Venäjän valtaapitävät ovat rakentaneet valtansa perustan petoksen, korruption ja väkivallan varaan. He kavaltavat kansansa varallisuutta ja istuttavat leppymätöntä pelkoa ihmisten mieliin. He käyttävät hyväkseen omia kansalaisiaan ja käyvät sotaa naapureitaan vastaan.

Mutta mikä pahinta, myös kansainvälinen yhteisö näyttää olevan kykenemätön tai haluton pysäyttämään Venäjän vallan väärinkäyttöä ja sen tuhoisaa toimintaa. Monet maat ja järjestöt tekevät kauppaa Venäjän kanssa ja jättävät sen rikokset huomiotta. Miten voi olla, että tällainen pahuuden pesäke saa jatkaa toimintaansa ja vaikuttaa maailman tapahtumiin?

Suomalaiset eivät enää jaksa olla hiljaa ja katsoa vierestä, kun naapuriimme pesiytynyt valtiollinen tauti leviää edelleen. Meidän on aika nousta vastarintaan ja tehdä kaikkemme pysäyttääksemme tämän pahuuden lähteen. Meidän on oltava valmiita uhraamaan omat etumme ja kieltäydyttävä yhteistyöstä Venäjän kanssa, kunnes se muuttaa toimintatapansa ja pyrkii kohti oikeudenmukaista ja rauhanomaista tulevaisuutta.

Venäjä ei ole vain länsimaiden vihollinen, vaan myös oman kansansa ja naapurimaidensa vihollinen. Meidän on aika lopettaa sen vahvistaminen ja tuomittava sen toiminta jyrkästi ja yksiselitteisesti. Emme voi enää sallia, että Venäjä jatkaa kärsimyksien ja kurjuuden aiheuttamista, vaan meidän on yhdessä tehtävä kaikkemme sen pysäyttämiseksi.

Venäjä on valtio, joka on pettänyt kansansa ja itse itsensä. Se on menettänyt kaiken moraalisen oikeutuksensa ja seurauksena sen toiminnasta on vain kärsimys ja tuho. Meidän on lopetettava sen tukeminen ja varmistettava, että se saa ansaitsemansa vastineen teoistaan. On aika ottaa rohkeasti kantaa ja tuomita Venäjän valtion väärinkäytökset ja pahuus. Muuten olemme kaikki syyllisiä sen toimintaan ja sen seurauksiin.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö