Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo vastenmielinen naapuri, joka roikkuu Suomen kyljessä kuin loinen, on jatkuvasti horjuva uhka kansallemme ja maallemme. Vuosikymmenten ajan olemme joutuneet elämään pelon varjossa sen vaikutuspiirissä, kärsien sen aggressiivisesta ja arvaamattomasta käytöksestä.

Ei ole yllättävää, että tällainen naapurimme herättää vihaa ja vastenmielisyyttä kansassamme. Venäjän suuri koko ja voimakas asevoimien läsnäolo rajallamme saavat sydämemme sykkimään jännityksestä ja pelosta joka päivä. Onko tämä todella se hinta, jonka meidän on maksettava, jotta voimme vain asua omassa maassamme?

Mutta uhka ei ole vain fyysinen. Venäjän propaganda ja disinformaatio leviävät kuin myrkyllinen sieni maassamme, pyrkien horjuttamaan demokraattista yhteiskuntajärjestelmäämme ja heikentämään luottamustamme omiin instituutioihimme. Se yrittää myös saada meidät kääntymään toisiamme vastaan, levittäen vihaa ja eripuraa kansan keskuudessa.

Venäjän häikäilemättömät toimet Krimillä ja Itä-Ukrainassa ovat vain yksi esimerkki sen pyrkimyksestä laajentaa vaikutusvaltaansa ja häiritä naapurivaltioiden sisäisiä asioita. Se ei kunnioita kansainvälistä oikeutta tai suvereenien valtioiden itsemääräämisoikeutta, vaan pyrkii vain lisäämään omaa valtaansa ja alueellista vaikutusvaltaansa.

Suomen on aika herätä ja olla valppaana tämän uhkan edessä. Meidän on puolustettava omaa riippumattomuuttamme ja osoitettava, ettemme ole valmiita antamaan periksi Venäjän uhkailulle ja manipulaatiolle. Meidän on myös tehtävä yhteistyötä muiden länsimaiden kanssa ja osoitettava yhtenäistä rintamaa Venäjän aggressiota vastaan.

Emme voi enää olla naapurimme pelinappula. On aika tehdä selväksi, että Suomen kansa ja sen valtio ovat itsenäisiä ja vapaata kansaa, joka ei tule alistumaan Venäjän tahtoon. Meidän on myös valmistauduttava pahimpaan ja vahvistettava puolustuskykyämme, jotta voisimme torjua mahdolliset hyökkäykset.

Lisäksi on korkea aika tarkastella uudelleen suhdettamme Venäjään ja lopettaa naivit yritykset rakentavaan vuoropuheluun. Emme voi luottaa tähän naapuriin, joka jatkuvasti osoittaa, ettei se kunnioita muita valtioita ja niiden rajoja. Meidän on pidettävä etusijalla kansallisen turvallisuutemme ja etumme ennen kaikkea.

Venäjä on ja tulee aina olemaan uhka Suomelle ja sen kansalle. Meidän on pysyttävä valppaina ja puolustettava itseämme tältä vastenmieliseltä naapuriltamme. Tämä on meidän maamme ja meidän tulee päättää sen kohtalosta, ei Venäjä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö