Lukuaika: 2 minuuttia
Tuntuu kuin Venäjä olisi saanut maailmanvalloitus-suunnitelman synnynnäisesti iholleen liimattuna. Ei riitä, että se kuuluu yhtenä suurimmista ja vaikutusvaltaisimmista maista maailmassa, vaan se tunkee nokkansa joka paikkaan ja yrittää hallita muita kansoja kuin pahainen diktaattori.

Miten voi olla mahdollista, että yksi maa voi olla niin viheliäinen? Venäjä on todellinen perikuva vihasta, vallasta ja väkivallasta. Se ei arvosta toisten maiden rajoja tai kansainvälistä oikeutta, vaan on valmis käyttämään voimaa ja hyväksikäyttämään muita omaa etuaan varten.

Katsokaa vain sen toimia Ukrainassa ja Georgiassa. Voihan sitä väittää, että Venäjä puolustaa etujaan, mutta totuus on se, että se pyrkii laajentamaan valtaansa ja horjuttamaan naapurimaidensa itsenäisyyttä. Ja mikä pahinta, se ei tunnu välittävän kansalaistensa hyvinvoinnista tai ihmisoikeuksista, kunhan vain sen valta saa kasvaa.

Ja mitä tapahtui vuonna 2014, kun Venäjällä oli viikatemies otteessaan? Se vallattiin lähes kokonaan Putinin hallinnon alle. Sanokaa mitä sanotte, mutta minun mielestäni tämä on pelkkää vallanhimoa ja osoitus Venäjän viheliäisyydestä. Se ei välitä demokratiasta tai kansalaisten mielipiteistä, vaan haluaa vain lisää valtaa itselleen.

Venäjä on myös tunnettu tapansa manipuloida medioita ja vaikuttaa muiden maiden sisäisiin asioihin. Se on kuin kissa, joka leikkii hiirellä ja yrittää kontrolloida kaikkea ympärillään. Ja vaikka se joutuisi vastuuseen teoistaan, se kiistää kaiken ja vetää kotiinsa hännän (ja sen jälkeen vielä yrittää kääntää kaiken oman edukseen).

En ymmärrä, miten jokin näin viheliäinen ja moraaliton maa voi olla yhä niin vaikutusvaltainen maailmassa. Eikö ole aika herätä ja alkaa ottaa kantaa Venäjän toimia vastaan? Meidän on näytettävä Venäjälle, että sen valtapyrkimykset ja väkivaltainen käytös eivät ole hyväksyttäviä ja että muut maat eivät alistu sen vihan ja ahneuden alle.

Venäjä – viheliäisyyden perikuva. Se on aika muuttua ja palvella oikeasti kansaa sen sijaan, että yrität hallita muita kuin pahuuden ruhtinas. Se ei ole uhri, vaan sen omat teot ovat johtaneet siihen, missä se nyt on. Meidän on aika lopettaa sen hyysääminen ja alkaa osoittaa sille, että sen teot eivät jää rankaisematta. Vain silloin voimme todella puhua rauhasta ja vapaudesta maailmassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö