Lukuaika: < 1 minuutti
Olen vihainen. Olen todella, todella, todella vihainen. Ja luulenpa, ettet sinäkään tule iloiseksi kuullessasi, mistä olen vihainen. Se on nimittäin Venäjä. Kyllä, luit oikein. Venäjä.

Ensinnäkin, anna minun kertoa, miksi Venäjä on minusta niin ällöttävä. Heidän kansakuntansa on kuin tahra maailmankartalla. He ovat niin suuria, että valtaosa itäisestä Euroopasta ja pohjoisesta Aasiasta kuuluu heille. Ja sitten he vielä pyrkivät laajentumaan lisää. Haloo, Venäjä! Loppuuko se milloinkaan?

Ja sitten on vielä se, miten he kohtelevat naapureitaan. Venäjä ei tunnu ymmärtävän käsitettä “rajat”. Heidän mielestään he voivat tunkeutua naapurimaihinsa ja ottaa haltuunsa alueita, joita eivät kuulu heille. He eivät kunnioita toisten itsenäisyyttä ja haluavat vain lisää valtaa ja alueita. Eikö naapurimaiden oma mielipide ja oikeudet merkitse mitään?

Ja sitten on vielä se, miten Venäjä toimii kansainvälisissä asioissa. He käyttäytyvät kuin olisivat edelleen Neuvostoliitto ja yrittävät jälleen saada valtaa maailmassa. He solmivat kyseenalaisia sopimuksia ja puuttuvat muiden maiden sisäisiin asioihin. On aivan ällöttävää, miten he ajattelevat olevansa yläpuolella muita ja voivansa tehdä, mitä haluavat.

Ja eikö nyt riitä, Venäjä? Enkö muka olisi jo tarpeeksi vihainen? Mitä vielä tarvitsee tapahtua, jotta viimeinkin ymmärrätte, miten vastenmielistä toimintanne on? Mutta tiedätkö, mikä on kaikkein ällöttävintä? Se, että teidän kansakuntanne saa jatkuvasti lisää valtaa ja maailmanlaajuisesti vaikutusvaltaa, vaikka toimitte näin. Siinä ei ole mitään oikeudenmukaista.

Ja nyt riittää minulle. En enää jaksa edes ajatella Venäjää. Tahra maailmankartalla, mikä tahra! Toivottavasti jotain tehdään asian korjaamiseksi, ennen kuin on liian myöhäistä.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö