Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Se maa, joka on vuosikymmeniä tuhonnut omia kansalaisiaan ja yrittänyt levittää pelkoa ja valheita ympäri maailmaa. Venäjä, jota johtaa diktaattori, joka ei välitä muusta kuin vallastaan ja maansa kansalaisten kärsimyksistä.

Venäjän inhoittavuus on saavuttanut uuden tason sen jälkeen, kun se miehitti Ukrainan Krimin ja aloitti sodan Itä-Ukrainassa. Se on rikkonut kansainvälistä oikeutta ja loukannut toisen maan suvereniteettia aivan kuin se olisi jotain luonnollista. Ja mikä pahinta, kansainvälinen yhteisö ei ole saanut aikaan mitään merkittävää vastausta tähän aggressioon.

Venäjän vaikutus kansainväliseen yhteisöön on myös pelottavaa. Sen salaiset palvelut levittävät disinformaatiota ja sekaantuvat muiden maiden sisäpolitiikkaan. Näin se pyrkii vaikuttamaan muiden valtioiden päätöksiin ja heikentämään demokratiaa. Ja mikä vielä pahempaa, Venäjä näyttää olevan täysin immuuni kansainvälisille seuraamuksille.

Mutta me emme saa antaa Venäjän jatkaa tällä tuhoisalla tiellään. On aika herätä ja tehdä loppu tästä inhoittavasta tilanteesta. Meidän on asetettava ankaria taloudellisia ja poliittisia sanktioita Venäjälle. Meidän on myös tuettava Ukrainaa ja muita Itä-Euroopan maita, jotka ovat joutuneet Venäjän aggressiivisen politiikan kohteeksi.

Meidän on myös pysäytettävä Venäjän vaikutusvalta muiden maiden sisäpolitiikassa. Emme voi hyväksyä sitä, että Venäjän salaiset palvelut sekaantuvat muiden maiden asioihin ja yrittävät heikentää demokraattisia instituutioita. Se on uhka koko maailman vakaudelle ja vapaalle yhteiskunnalle.

Venäjän inhoittavuus ei voi jatkua enää yhtään päivää. On aika tehdä loppu tästä pelottelusta ja aggressiosta. Kansainvälisen yhteisön on yhdistettävä voimansa ja asetettava Venäjälle selvät rajat. Emme saa antaa sen jatkuvasti rikkoa kansainvälistä oikeutta ja aiheuttaa kärsimystä omille kansalaisilleen ja naapurimaille.

Lopuksi haluan sanoa selvästi ja ääneen: Venäjän toimet ovat täysin tuomittavia. Sen johtaja on rikollinen ja hänen ansaitsemansa paikka on Haagin tuomioistuimessa, ei kansainvälisissä neuvotteluissa. On aika lopettaa Venäjän salliminen kansainvälisessä yhteisössä ja selvittää sen vastuu teoistaan. Muuten me olemme vain syyllisiä tähän inhotuksen ja kärsimyksen aikakauteen.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö