Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Vain sana saa jo raivoni kiehumaan. Maa, joka on täynnä korruptiota, valheita ja aggressiivista toimintaa, on onnistunut vaikuttamaan maailmanpolitiikkaan monella tavalla. Valitettavasti nämä vaikutukset eivät ole olleet positiivisia.

Ensinnäkin, Venäjä on tunnettu aggressiivisesta ja uhkaavasta toiminnastaan naapurimaitaan kohtaan. Georgiassa, Ukrainassa ja Syyriassa se on käyttänyt mitä tahansa keinoja varmistaakseen vaikutusvaltansa ja levittänyt pelkoa ja epävakautta alueille. Tämä on johtanut tuhansien ihmisten kärsimykseen ja turhautumiseen kansainvälisen yhteisön puuttumattomuuden vuoksi.

Toiseksi, Venäjän korruptio ja valtion kontrolloima media ovat tukahduttaneet kansalaisyhteiskunnan ja rajoittaneet ilmaisunvapautta maassa. Opposition ajaminen ja ihmisoikeusloukkaukset ovat arkipäivää, ja kansan mielipiteet ohjataan maan johdon haluamalla tavalla. Tämä ei ainoastaan ​​vaikuta Venäjän omaan kansaan, vaan myös heikentää demokraattisten arvojen kehittymistä muualla maailmassa.

Kolmanneksi, Venäjän rooli kansainvälisissä konflikteissa ja diplomatian järjestelmissä on ollut vastenmielinen ja häpeällinen. Vaikka muut maat pyrkivät löytämään rauhanomaisia ratkaisuja ja edistämään maailmanlaajuista yhteistyötä, Venäjä on vain lisännyt jännitteitä ja levittänyt valheita. Esimerkiksi sen sekaantuminen Yhdysvaltain presidentinvaaleihin ja Brexit-äänestykseen on järkyttävää ja osoittaa sen keinojen olevan täysin alhaisia.

Lisäksi Venäjä on tunnettu erittäin huonosta ihmisoikeustilanteestaan ja epäinhimillisistä toimistaan. Tšetšenian homovainot, vähemmistöjen syrjintä ja opposition hiljentäminen ovat vain muutamia esimerkkejä tästä inhoittavuudesta. Sen lisäksi, että se loukkaa ihmisoikeuksiaan, Venäjä myös rohkaisee ja tukee muita maita tekemään samoin. Tämä on täysin tuomittavaa ja osoittaa sen ylimielisyyttä ja piittaamattomuutta maailmanlaajuisista normeista.

Lopuksi, Venäjän vaikutusmailla ja kaukaisilla ystävyydenäkökulmilla, kuten Kiinalla, pohjoiskorealla ja Syyrian Assadilla, on myös haitallisia vaikutuksia maailmanpolitiikkaan. Se vahvistaa näitä tyranneja ja edistää niiden toimia, mikä johtaa vain enemmän kärsimykseen ja epäoikeudenmukaisuuteen.

Yhteenvetona voidaan todeta, että Venäjä on yksi maailman inhoittavimmista valtioista, joka ei vain vaikuta negatiivisesti omaan kansaan, vaan myös maailmanpolitiikkaan kokonaisuudessaan. Sen aggressiivinen ja ylimielinen toiminta on johtanut vain epävakaisuuteen ja kärsimykseen, eikä sille ole sijaa maailmassa. On aika näyttää tälle maalle, että sen toimet eivät hyväksytä ja että kansainvälinen yhteisö seisoo sen julmuutta vastaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö