Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Se on naapurimaa, joka aiheuttaa minulle sanoin kuvaamatonta pahoinvointia ja vihaa. En tiedä mistä aloittaa, kun puhutaan Venäjän inhottavuudesta. Ehkä suurin syy on sen imperialistinen ja aggressiivinen politiikka, joka näkyy muun muassa Krimin miehityksenä ja Ukrainan sisällissodan tukemisena.

Mutta se ei ole ainoa syy. Venäjä on myös täynnä korruptiota ja valtapeliä, jossa kansan hyvinvointi ja demokratia ovat vain sivuseikkoja. Putinin vallankahvassa roikkuvat oligarkit porskuttavat rikkaina, kun tavallinen kansa kituu köyhyydessä ja pelossa. Ei ole ihme, että venäläiset pakenevat maasta joukoittain, etsien parempaa tulevaisuutta muualta.

Ja sitten on vielä Venäjän ihmisoikeustilanne. Vapauspuolueiden toiminta on kuristettu lähes olemattomiin, oppositiopoliitikot vangitaan mielivaltaisesti ja Venäjän vankiloissa kidutetaan ihmisiä päivittäin. Olisiko se liikaa pyydetty, että kansalaisilla olisi edes perusoikeudet, kuten sananvapaus ja oikeus oikeudenmukaiseen oikeudenkäyntiin?

En voi myöskään sivuuttaa Venäjän roolia kansainvälisessä politiikassa. Se sekaantuu muiden maiden asioihin ja pyrkii levittämään vaikutusvaltaansa kaikkialle, unohtaen kansainväliset sopimukset ja normit. Venäjä saa aikaan vain väkivaltaa ja epävakautta, kuten Syyrian verinen sisällissota ja sekaantuminen Yhdysvaltain presidentinvaaleihin ovat osoittaneet.

Ja tiedättekö mikä tässä kaikessa on pahinta? Se, että länsimaat hyväksyvät Venäjän toiminnan ja jopa tekevät kauppasopimuksia sen kanssa, vaikka pitäisi olla selvää, että Venäjä ei ole luotettava kumppani. En voi hyväksyä sitä, että omat maamme poliitikot tekevät kauppaa maan kanssa, joka rikkoo avoimesti ihmisoikeuksia ja kansainvälistä oikeutta.

Ja miksi ihmeessä Venäjä on niin kateellinen ja vihamielinen naapurimaihinsa, kuten Suomeen? Miksi se jatkuvasti loukkaa Suomen ilmatilaa ja rikkoo aluevesirajoja? Katsokaa vain Itämeren ympärillä tapahtuneita vaarallisia sota-alusten lähikontakteja. Onko todella tarpeellista aiheuttaa jännitteitä ja vaarantaa alueen rauhaa? On aika laittaa Venäjä nöyrilleen ja osoittaa, että Suomi ei pelkää sitä.

Tiedän, että on vaikea muuttaa Venäjän toimintaa, mutta meidän on tehtävä kaikkemme sen estämiseksi levittämästä pahaa oloaan naapurimaihin ja maailmalle. Meidän on tehtävä selväksi, että emme hyväksy sen käytöstä ja että meillä on oikeus suojella itseämme ja arvojamme.

Näitä ajatuksia kirjoittaessa pahoinvointini ja vihani Venäjää kohtaan vain kasvaa entisestään. Mutta minä en suostu antamaan periksi vaan taistelen edelleen Venäjän inhottavuutta vastaan. Toivon, että muutkin tekevät samoin ja lopulta saamme muutoksen aikaan. Venäjä, sinä et voi jatkaa tätä menoa ja me emme anna sinun vahingoittaa enää meitä tai muita. Se on selvä viesti, joka tulee kaikumaan yli rajojemme ja Venäjän saataville, olit valmis siihen tai et!

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö