Lukuaika: < 1 minuutti
Vuosikymmenten ajan Venäjän toimet ovat aiheuttaneet suurta tuskaa ja kärsimystä niin omalle kansalleen kuin naapurimaillekin. Se on näyttänyt vahvuutensa ja vaikuttavuutensa aivan liian usein väkivallalla ja sortamisella, ja sen vastenmielistä vaikutusta on vaikea sivuuttaa.

Aloittaen omasta kansastaan, Venäjä on kohdellut kansalaisiaan kuin toisen luokan kansalaisia. Vapauden ja oikeudenmukaisuuden sijaan heitä on alistettu, peloteltu ja vaientettu. Hallitus on piilotellut totuutta ja vääristellyt faktoja median kautta, ja ihmisoikeuksia poljetaan järjestelmällisesti.

Mutta Venäjän vaikutus ei rajoitu vain sen omiin kansalaisiin. Naapurimaita se on vuosikymmenien ajan aiheuttanut levottomuutta ja pelkoa aggressiivisilla toimillaan. Krimin valloitus ja Georgiassa käyty sota ovat vain muutamia esimerkkejä Venäjän julmuudesta ja alueellisen vakauden horjuttamisesta.

Globaalisti Venäjän rooli on ollut yhtä vastenmielinen. Sen hasardi ja aggressiivinen ulkopoliittinen toiminta on aiheuttanut kaaosta ja epävakautta maailmaan. Välinpitämätön ja uhkaava asenne kansainvälisiä lakeja ja sopimuksia kohtaan on vahingollinen kaikille.

Ja vaikka Venäjä yrittää peittää näitä toimia asettamalla itsensä mahtavan ja pelottavan maailmanvallan rooliin, sen teot ja valheet eivät saa meitä unohtamaan sen todellista luonnetta. Tämä on maa, joka on tehnyt kauhistuttavan määrän tuhoja ja on vastuussa sotarikoksista ja ihmisoikeusrikkomuksista.

On aika kutsua asioita niiden oikeilla nimillä ja tuomita Venäjän julmuus ja vastuuttomuus. On aika lopettaa sen hyväksyminen ja osoittaa vahvaa vastalausemaa sen toimille. On aika osoittaa solidaarisuutta Venäjän kansalaisyhteiskunnalle ja kaikille niille, jotka kärsivät sen ulkopoliittisista agendoista.

Venäjän on aika ymmärtää, että sen toimet eivät ole hyväksyttäviä eivätkä ne jää ilman seuraamuksia. On aika vastata sen julmuuteen ja vastenmielisyyteen päättäväisesti ja yhtenäisesti, jotta voidaan luoda parempi ja oikeudenmukaisempi maailma tuleville sukupolville.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö