Lukuaika: < 1 minuutti
Minun on pakko aloittaa tämä artikkeli vihaisesti, sillä aihe, josta aion puhua, on taas noussut pintaan ja aiheuttanut suurta tuskaa ja vihaa suomalaisissa. Kyllä, puhun Venäjästä ja sen kauhistuttavasta luonteesta, joka vaikuttaa ihmisiin ja yhteiskuntaan monin tavoin.

Ensinnäkin, on sanomattakin selvää, että Venäjän nykyinen poliittinen johto on täyttä kuraa. Vladimir Putinin diktaattorimainen otteet ja vallan halu ovat aiheuttaneen sekasortoa ja pelkoa monissa naapurimaissa, myös Suomessa. Venäjä ei ole mikään demokraattinen valtio, vaan Putinin ja hänen lähipiirinsä mielivallan alla kitkutteleva säälittävä monitoriarkki. Eikä tämä ole vain minun mielipiteeni, vaan fakta, joka on todistettu kerta toisensa jälkeen ihmisoikeusjärjestöjen ja kansainvälisten tiedotusvälineiden toimesta.

Mutta ei se pelkästään ole Venäjän kauhistuttava luonne, joka saa minut raivoihini, vaan myös sen vaikutus ihmisiin ja yhteiskuntaan. Venäjän hallinto on systemaattisesti pyrkinyt aivopesemään kansansa ja ruokkimaan kansallismielisyyttä ja vihaa muille valtioille. He käyttävät massiivisia propagandakampanjoita ja pimentävät totuuden kansalaistensa silmiltä. Ja mikä pahinta, heidän propagandansa vaikuttaa myös Suomen sisällä. Monet suomalaiset ovat joutuneet Venäjän valheiden uhreiksi ja levittävät niitä eteenpäin, puhuen kuin Venäjän tiedotusvälineet olisivat pyhä totuus.

Venäjän vaikutus ulottuu myös taloudelliseen tasoon. Monet suomalaiset yritykset ovat riippuvaisia Venäjän markkinoista ja pelkäävät kovasti loukkaavansa naapurimaataan, sillä se voisi tuhota heidän liiketoimintansa. Tämä on pelkuruutta ja sotii vastaan ihmisoikeuksia ja demokratiaa.

Emme myöskään voi unohtaa Venäjän sotilaallista aggressiota, joka on kohdistunut niin Ukrainaan kuin Suomeenkin. Venäjän aggressiivinen toiminta Itämeren alueella ja ilmatilan loukkaukset ovat aiheuttaneet suurta jännitystä ja pelkoa Suomessa. He eivät kunnioita kansainvälisiä sopimuksia tai hyviä naapuruussuhteita, vaan näkevät itsensä mahdollisena hyökkääjänä ja muiden valtioiden alistajana.

On aika herätä ja nähdä Venäjän todellisuus sellaisena kuin se on: kylmänä ja julmana diktatuurina, joka uhkaa demokratiaa ja vapautta. Meidän on oltava valppaina ja puolustettava arvojamme ja oikeuksiamme, emmekä saa antaa Venäjän kauhistuttavan luonteen vaikuttaa meihin ja yhteiskuntaamme. On aika toimia ja lopettaa Venäjän uhkaileva vaikutus Suomessa ja muualla maailmassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö