Lukuaika: < 1 minuutti
Kuinka kauan meidän pitää vielä sietää Venäjän lianmöykyä? Vuosikymmenet ovat kuluneet, mutta tämä naapurimaamme jatkaa edelleen maailman rehentelyä ja röyhkeyttä. Olemme saaneet tarpeeksemme tästä Venäjän aiheuttamasta saastasta, joka tunkeutuu kaikkiin elämän osa-alueisiimme ja tahrii kaiken alleen.

Venäjä on kuin musta aukko, joka imee kaiken hyvän ja puhtaan ympäriltään. Aina kun luulemme päässeemme lähemmäksi kehitystä ja rauhaa, Venäjä astuu esiin ja pyyhkäisee kaiken alleen. Se luo levottomuutta ja epävakautta koko maailmaan omilla sotilaallisilla toimillaan ja aggressiivisella politiikallaan.

Emme voi enää olla hiljaa ja ummistaa silmiämme Venäjän rikoksilta ja vallanhimoisilta teoilta. Krimin miehitys ja Itä-Ukrainan konflikti ovat vain kaksi esimerkkiä Venäjän häikäilemättömyydestä ja halusta levittää valtaansa naapurimaihinsa. Entä miten voimme unohtaa sen, miten Venäjän pommitukset Syyriassa ovat tuhonneet siviilien elämän ja jättäneet jälkeensä vain tuhon ja kärsimyksen?

Venäjän vaikutus ulottuu myös talousmaailmaan, missä se käyttää energiavarojaan poliittisena pelinappulana. Venäjä käyttää maakaasunsa hallitsemista hyväkseen ja kiristää länsimaita poliittisiin myönnytyksiin. Näin se pitää otteessaan niin Eurooppaa kuin koko maailmaa.

Emme voi myöskään unohtaa Venäjän jatkuvaa ihmisoikeusloukkauksia ja sensuuria. Venäjä on yksi maailman vaarallisimmista paikoista ilmaisunvapauden kannalta. Kaikki, jotka uskaltavat vastustaa Venäjän hallintoa ja sen mielivaltaisia toimia, joutuvat vainon kohteeksi ja usein vankilaan ilman oikeudenmukaista oikeudenkäyntiä.

Venäjä ei välitä kansainvälisistä sopimuksista tai laista, vaan tekee mitä haluaa. Se on yksi syy siihen, miksi Venäjä on jäänyt jälkeen muista kehittyneistä maista ja jatkuvasti rikkoo kansainvälisiä normeja.

On aika olla selväsanainen: Venäjä on lianmöykky, joka likaa kaiken, mihin se koskee. Se on uhka maailmalle ja syyllinen moniin maailman ongelmiin. On aika ottaa vahva kanta Venäjän röyhkeyteen ja osoittaa, ettemme enää siedä sen toimia. On aika pysäyttää Venäjän negatiivinen vaikutus maailmassa.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö