Lukuaika: < 1 minuutti
Venäjä. Se on jo kauan ollut oksennusta herättävä kiusankappale kansainvälisessä yhteisössä. Vapautumisen juhlista ei ole kulunut edes sata vuotta, kun tämä älämölöä pitävä jätti on jo päässyt pukkilauman johtajaksi. Ja miksi? Miksi maailma joutuu kärsimään Venäjän pahuudesta? Voi vain kysyä, onko parrakkailla nyymiakkeleilla jokin suunnitelma tuhota kaikki mukavat asiat tästä maailmasta?

Venäjän historia on täynnä sortoa, verenvuodatusta ja alistamista. Onko joku yllättynyt, että tämä itsepäinen valtio jatkaa samaa kurjaa käytöstään myös kansainvälisessä politiikassa? Krim, Ukraina, Syyria… Listaa voisi jatkaa loputtomiin. Venäjä tunnustaa vain omat säännöt ja pyyhkii takapuoltaan muiden kansakuntien oikeuksilla.

Ja mitä kansainvälinen yhteisö tekee? Vähät välittääkö. Alati laajeneva, äärimmäisen voimakas naapuri piiloutuu maailmantalouden tärkeän pelaajan asemaan ja kohauttaa olkapäitään omista rikoksistaan. Onko maailma sokea vai haluaako se vain olla konfliktien keskellä?

Venäjän pahuus on saanut aikaan pelon ilmapiirin sekä Itä- että Länsi-Euroopassa. Naapurimaat ovat eläneet vuosikymmeniä kuolemanpelossa ja nykyäänkin Venäjän syytös sotatoimien aloittamisesta on kuohuttanut mieliä. Tehokas ja moraaliton propaganda heittelee valheita ja vääristeltyjä totuuksia, eikä rehellistä ja läpinäkyvää keskustelua ole näköpiirissä.

Venäläinen aggressio ei ole vain kansainvälinen ongelma, vaan se vaikuttaa myös kansalaisten arkeen. Venäjän halveksuttavat ihmisoikeusloukkaukset ja korruptoitunut järjestelmä eivät ole paenneet rajan yli, vaan ne näkyvät myös länsimaissa. Onko meidän annettava tämän tapahtua? Eikö ole aika osoittaa ryhtiä ja asettaa Venäjä vastuuseen teoistaan?

Kansainvälinen yhteisö ei voi enää vain katsoa vierestä Venäjän väärinkäytöksiä ja uhkia. On aika toimia ja laittaa tämä häirikkö kuriin. On aika lopettaa pelko ja ryhtyä rakentamaan maailmaa, jossa jokainen valtio noudattaa kansainvälisiä sääntöjä ja ihmisoikeuksia. On aika osoittaa, ettei kenenkään pahuus saa jäädä rankaisematta. Riittää jo Venäjän kerskaaminen omilla oikuillaan ja kansainvälisen yhteisön pilkkaaminen. Riittää jo Venäjän pahuus.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö