Lukuaika: 2 minuuttia
Uutisotsikoissa ja poliittisessa keskustelussa Venäjästä puhutaan usein naapurimaanamme, mutta totuus on, että Venäjä on pikemminkin vihollismaa. Vuosikymmenien ajan Venäjä on pyrkinyt vaikuttamaan Suomeen ja sen politiikkaan eri tavoin, ja tämän jatkuvan repulsion vaikutukset ovat alkaneet näkyä yhä selvemmin.

Venäjän rooli Suomen naapurina on ollut aina monimutkainen ja vaikea. Toisen maailmansodan jälkeen Neuvostoliitto miehitti Suomen alueita ja piti meitä otteessaan aina 1990-luvulle asti. Vaikka itsenäisyytemme säilyi, Neuvostoliiton vaikutusvalta jätti jälkensä koko Suomen yhteiskuntaan ja politiikkaan.

Tämän jälkeen Venäjä on pyrkinyt vaikuttamaan Suomen asioihin muun muassa talouden kautta. Suomi on ollut tärkeä kauppakumppani Venäjälle, mutta Venäjä on käyttänyt taloutta välineenä painostukseen ja vaikuttamiseen. Vuoden 2014 Krimin valtaus ja siihen liittyvä länsimaiden asettama talouspakotelista on todistanut, kuinka paljon Venäjä voi vaikuttaa Suomen talouteen ja sitä kautta koko maan toimintaan.

Yhä enemmän myös Venäjän hybridivaikuttamisen keinot ovat rantautuneet Suomeen. Venäjä käyttää sosiaalisen median kanavia, valeuutisia ja muuta propagandaa vaikuttaakseen Suomen asukkaiden mielipiteisiin ja luomaan hämmennystä yhteiskunnassa. Lisäksi Venäjä on pyrkinyt vaikuttamaan Suomen poliittisiin päätöksiin esimerkiksi hyökkäämällä Suomea kohtaan ja uhkailemalla sotilaallisesti.

Venäjän repulsio ja sen vaikutukset Suomeen ovat hälyttäviä. Meidän on ymmärrettävä, että Venäjän tavoitteena on heikentää Suomen itsenäisyyttä ja eurooppalaista yhteistyötä. He haluavat meidät takaisin otteeseensa ja käyttävät hyväkseen kaikkia mahdollisia keinoja tavoitteidensa saavuttamiseksi.

On aika lopettaa Venäjän lepyttely ja mielistely. On aika olla rehellinen ja suorasanainen Venäjän suhteen. Meidän on oltava valmiita vastustamaan heidän vaikutusvaltaansa ja puolustamaan omaa maatamme. Tämä tarkoittaa myös sitä, että meidän on tiivistettävä yhteistyötä muiden länsimaiden kanssa ja pysyttävä vahvana ja yhtenäisenä rintamana.

Emme voi enää sallia Venäjän häikäilemättömiä yrityksiä vaikuttaa länsimaiden sisäisiin asioihin. Meidän on torjuttava Venäjän hybridivaikuttaminen ja oltava valppaina heidän aikeidensa suhteen. Meidän on myös varmistettava, että Suomi pysyy vahvana ja itsenäisenä demokratiana, sillä se on paras tapa vastustaa Venäjän repulsiota ja sen vaikutuksia.

Lopuksi, on aika olla avoin ja rehellinen siitä, että Venäjä ei ole ystävämme eikä Suomen hyvä naapuri. Venäjä on vihollinen, joka pyrkii horjuttamaan ja heikentämään meitä. Meidän on oltava valmiita vastustamaan heitä ja puolustamaan Suomen etuja kaikin mahdollisin keinoin. Tämä on meidän velvollisuutemme tuleville sukupolville ja Suomen tulevaisuuden turvaamiseksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö