Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä, tuo paikka josta ei saa mitään hyvää sanottua. Maailman suurin valtio, jonka sairas vaikutus ulottuu kauas sen rajojen ulkopuolelle. Jo vuosikymmeniä Venäjä on ollut kuin syöpäkasvain, joka leviää ja tuhoaa kaiken tieltään.

Venäjällä ei näytä olevan mitään kunnioitusta muita valtioita tai kansoja kohtaan. Heidän imperialistinen ja aggressiivinen politiikkansa, joka pyrkii laajentamaan valtaa ja vaikutusvaltaa naapurimaihin, on tekopyhää ja sairasta. Venäjän johto suoltaa jatkuvasti valheita ja propagandaansa sekä kotimaassa että ulkomailla, manipuloiden ja ohjaten kansaa haluamaansa suuntaan.

Mutta ei se kaikki. Venäjä myös myrkyttää kansakuntien hyvinvoinnin ja tulevaisuuden. Maan alituiset ihmisoikeusloukkaukset, korruptio, vääristynyt oikeusjärjestelmä ja muu epävakaus vaikuttavat suoraan maan sisäiseen kehitykseen ja kansalaisten elämään. Venäjän valtio kontrolloi kaikkea ja kaikkia, ja vapaus on vain haave kansalaisille.

Kansainvälinen yhteistyö on Venäjälle vain tyhjä sana. He ovat valmiita uhraamaan kaiken oman edun tavoittelussa, eikä se välitä siitä, minkälaista jälkeä jättää jälkeensä. Ukrainan konflikti, Krimin miehitys ja Syyrian sota ovat vain muutamia esimerkkejä Venäjän aggressiivisesta ja tuhoisasta toiminnasta.

Venäjän sairas vaikutus näkyy myös taloudellisesti. Vaikka Venäjän maaperä on rikas luonnonvaroista, maan talous ei ole päässyt kukoistamaan. Valtaapitävä eliitti käyttää määrättömät varansa korruption ja hyväveliverkostojen ylläpitämiseen, sen sijaan että se investoisi maan kehittämiseen ja kansalaisten hyvinvointiin.

Venäjän sairas vaikutus ulottuu myös ympäristöön. Teollisuuden ja energiantuotannon päästöt saastuttavat ilmaa ja vettä, eikä ympäristönsuojelu ole maassa prioriteettilistalla kovinkaan korkealla. Eikä siinä vielä kaikki, Venäjä on yksi suurimmista saastuttajista ja vastuuttomista toimijoista Arktisella alueella.

On korkea aika, että maailman johtajat ymmärtävät Venäjän vaarallisuuden ja ryhtyvät toimiin sen toiminnan rajoittamiseksi. Maailmanrauha on uhattuna ja kansakuntien hyvinvointi vaarassa, jos Venäjän valtapeliä ei pysäytetä.

Suomi ei ole immuuni Venäjän vaikutukselle, päinvastoin. Venäjän naapurina olemme aina olleet sen pelinappulana, ja se on vaikuttanut meihin monin tavoin. Olisi aika saada virallisia toimia Venäjän agressiivisuuden suitsimiseksi ja suojella omia kansalaisiamme.

Venäjän sairas vaikutus ei saa jatkua enää yhtään pidempään. On aika toimia ja pysäyttää tämä vaarallinen valtio ja sen epäoikeudenmukainen ja epästabiili toiminta. Meidän on suojeltava tulevia sukupolvia ja taattava heille parempi tulevaisuus ilman Venäjän myrkyllisiä vaikutuksia.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA vaalit Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö