Lukuaika: < 1 minuutti
On aivan naurettavaa, miten Venäjä yhä vaan onnistuu pilaamaan naapurimaansa, ja tämä sairaus vain jatkuu vuodesta toiseen. Jo vuosikymmenien ajan olemme joutuneet kärsimään Venäjän röyhkeistä ja aggressiivisista toimista, jotka ovat tuoneet mukanaan vain kärsimystä, tuhoa ja kurjuutta kansoillemme.

Katsokaa vain Ukrainaa, joka on joutunut kärsimään Venäjän hyökkäyksistä ja miehityksestä vuosikausia. Kuinka monta ihmishenkeä on menetetty ja kuinka paljon tuhoa on aiheutettu yksinomaan Venäjän oman halun tyydyttämiseksi? Ja mitä Venäjä tekee sen sijaan, että tunnustaisi rikoksensa ja maksaisi korvaukset? Se vain yrittää näytellä viatonta uhria ja syyttää muita omista teoistaan.

Venäjän sairaus ei kuitenkaan rajoitu vain oman naapurimme piiriin. Se on levinnyt myös kansainväliselle tasolle. Venäjän jatkuva sekaantuminen eri maiden sisäisiin asioihin ja yritykset vaikuttaa muiden maiden poliittisiin päätöksiin osoittavat selkeästi, ettei Venäjä välitä kansainvälisistä sopimuksista tai kansainvälisestä oikeudesta. Se käyttäytyy kuin lapsi leikkipuistossa, joka yrittää saada kaiken huomion ja alistaa muut omien halujensa alle.

Ja kaikki tämä tapahtuu samalla, kun Venäjällä itsellään on valtavia sisäisiä ongelmia. Talous on luisunut vuosi vuodelta huonompaan suuntaan, ja korruptio kukkii kaikilla tasoilla. Kansalaisvapauksia ja sananvapautta poljetaan jatkuvasti ja opposition äänet tukahdutetaan armottomasti. On selvää, että Venäjä on todellakin sairas maa, jonka pitäisi keskittyä omien ongelmien ratkaisemiseen sen sijaan, että se yrittää levittää sairauttaan naapurimaihinsa.

On aika, että maailman johtajat ja kansainväliset järjestöt heräävät tajuamaan Venäjän todellinen luonne. On aika asettaa Venäjän röyhkeille ja aggressiivisille teoille kova vastustus ja asettaa selkeät seuraukset niiden jatkamisesta. On aika vaatia Venäjää vastuuseen omista teoistaan ja lakkauttamaan jatkuvan uhrin roolin pelailun.

Venäjän sairaus on vain pahentunut vuosien saatossa eikä sillä ole näköpiirissä paranemista, ellei se itse halua tehdä muutosta. On aika lopettaa tämän sairauden leviäminen ja asettaa Venäjä vastuuseen teoistaan. Vain siten voimme toivoa saavamme naapurimaamme takaisin terveeksi ja vakaaksi naapuriksi.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö