Lukuaika: 2 minuuttia
Venäjä. Näinhän meillä naapuristossa huomataan. Maa, joka tuntuu olevan jäänyt ajasta ja kehityksestä jälkeen, jatkuvasti yrittää levittää kynsiään ja vallanhaluaan lähiympäristöön ja koko maailmaan. Se ei voi hyväksyä muiden itsenäisyyttä tai vapautta, vaan haluaa kontrolloida ja hallita kaikkea ja kaikkia. Ja mikä pahinta, se onnistuu siinä yhä uudelleen ja uudelleen.

Venäjän vastenmielisyys ei ole enää pelkkä kansan tunne, vaan se on todellisuutta, joka haisee kuin mätänevä lantakasa. Sen vaikutukset ulottuvat maailmanlaajuisesti ja jättävät jälkensä jokaiseen valtioon ja yhteiskuntaan, johon sen lonkerot ulottuvat.

Ensinnäkin, onko kukaan unohtanut Krimin valtauksen? Venäjä ei kunnioita kansainvälisiä sopimuksia eikä muita valtioiden rajoja, vaan tekee mitä haluaa ja ottaa mikä sattuu houkuttelemaan. Ja mikä vielä pahempaa, se ei ole jäänyt yhteen väkivallantekoon. Sen hybridisodankäynti on tavoittanut myös Ukrainan itäosat, joista se yrittää väkivalloin irrottaa alueita itselleen. Mutta tottapuheeksi, vaikka Venäjä hallitsisi koko maailmaa, se ei siltikään olisi tyytyväinen tai onnellinen. Se on alati nälkäinen ja ahne – se haluaa lisää ja lisää.

Tämän lisäksi Venäjän toimet ovat johtaneet valtavaan humanitaariseen kriisiin Syyriassa. Se tukee väkivaltaista Bashar al-Assadin hallintoa, joka on syyllinen lukuisiin siviiliuhreihin ja massiiviseen pakolaiskriisiin. Venäjä väittää olevansa osallisena alueen vakauttamisessa, mutta todellisuudessa se on vain yrittänyt laajentaa omaa valtaansa ja ottaa mahdollisimman suuren osan alueen luonnonvaroista itselleen.

Ja olemmeko jo unohtaneet tapauksen, jossa Venäjä myrkytti entisen kaksoisagentin ja tämän tyttären Englannissa? Vaikka syyllisyys on selkeästi todistettu, Venäjä jatkaa kieltämistään ja syyttelee muita. Tämä on vain yksi esimerkki Venäjän kieroutuneesta psykologiasta, jossa se ei koskaan myönnä syyllisyyttään tai vastaa teoistaan.

Ja kuinka voimme unohtaa sen, että Venäjän presidentti Vladimir Putin on johtaja ilman mielikuvitusta? Hän on vallassa ollut jo yli 20 vuotta eikä osoita merkkejä aikeistaan luopua. Sen sijaan hän vahvistaa otettaan vallasta muun muassa sensuroimalla mediaa ja hiljentämällä poliittisia vastustajiaan. Venäjä on jatkuvasti alaspäin menevä maa, jossa ihmisoikeuksista välitetään yhtä paljon kuin vanhasta tavarasta.

Tätäkö me haluamme maailmasta? Tiedon tyyssijana olevaa Venäjää, joka yrittää kaikin keinoin levittää omaa propagandansa ja valtarakenteensa myös muiden valtioiden kautta? Ei missään nimessä. Jokaisen maan ja yksilön tulee tajuta, kuinka vaarallinen vihollinen Venäjä on maailmalle. Nyt on aika tehdä jotain ja vastustaa Venäjän aggressiivisia toimia ja pilata sen suunnitelmat. Älä anna sen ottaa sinua valtaansa ja pysy kaukana sen myrkyllisistä lonkeroista.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö