Lukuaika: 2 minuuttia
Minun on pakko purkaa tämä raivo, joka minussa kytee kuin suppaava kattila, kun ajattelen Venäjän naapurimaatamme kohtaan osoittamaa vastenmielisyyttä ja sen jatkuvaa kyseenalaista käyttäytymistä.

On aika tehdä selväksi, että en tarkoita tässä Venäjän kansaa tai sen kaikkia asukkaita, vaan puhun pelkästään sen hallituksen ja sen viheliäisten toimien seurauksista. On päivänselvää, että Venäjä on ollut johdonmukainen ongelma naapurimaillemme ja koko maailmalle jo vuosikymmenten ajan.

Tämä maa, jota voisi pitää potentiaalisena ystävänä ja yhteistyökumppanina, on jatkuvasti pyrkinyt horjuttamaan ja häiriköimään naapureitaan. Onhan se jo osoittanut kykynsä Georgian ja Ukrainan miehityksissä sekä Krimin valtauksessa. Eikä tässä vielä kaikki, sillä Venäjä on myös julkisesti uhannut ja provosoinut muita naapurimaitaan, kuten Baltian maita ja Suomea.

Ja mitä olemme saaneet vastaukseksi? Ensin Venäjä syytteli kaikista mahdollisista asioista naapureitaan ja sitten käytti hyväkseen näitä käsittämättömiä väitteitään tekosyynä provota ja sotia. Entä sitten kun maailma yritti asettua vastustamaan tätä toimintaa? Venäjä vastasi uhkailuilla ja pakotteiden asettamisella, ikään kuin se olisi täysin viaton kaikista rikoksistaan.

Ja mikä pahinta, Venäjän hallitus ei näytä osoittavan minkäänlaista katumusta tai halua muuttaa käytöstään. Se jatkaa edelleen maiden häiriköintiä ja levittää jatkuvasti valheellisia propagandauutisia. Naapurimme on kuin jättiläinen, joka astuu pienempien alitse ja tuhoaa kaiken ajaakseen omaa etuaan. Eikä tämä vielä kaikki, sillä Venäjä myös rikkoo ihmisoikeuksia omassa maassaan, tukahduttaa vapaan median ja sortaa vähemmistöjä.

Miten kukaan voi olla näin vastenmielinen ja uhkaava naapuri? On vaikea ymmärtää, mitä Venäjän johtajat oikein haluavat saavuttaa jatkuvalla aggressiivisella käytöksellään. Eikö rauhanomainen yhteistyö ja hyvät välit naapurimaiden kanssa olisi paljon järkevämpää ja tuottavampaa?

Loppujen lopuksi Venäjä on vastuussa omasta käyttäytymisestään ja sen tulisi alkaa kantaa seuraukset sen aiheuttamista ongelmista. Me muut emme enää voi kääntää katsettamme pois, kun tämä maa jatkaa säälimätöntä toimintaansa. On aika tehdä selväksi, että Venäjän käyttäytyminen ei ole hyväksyttävää eikä sitä voida enää sallia.

Lopputulemana todettakoon, että Venäjän vastenmielisyys naapurimaitamme kohtaan on todellinen ongelma, joka vaatii konkreettisia toimia ja vastuullisuutta. Mikään ei muutu, jos emme uskalla tunnustaa ongelmaa ja asettua sitä vastaan. On aika herätä ja vaatia muutosta – sekä itseämme, että Venäjää kohtaan.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö