Lukuaika: < 1 minuutti
On aivan käsittämätöntä, miten Venäjän kulttuuri onnistuu nostattamaan niin valtavaa inhoa ja pahoinvointia länsimaissa. Sillä ei ole mitään tekemistä sivistyksen ja kulttuurin kanssa, vaan se on lähinnä tunkiolla möyrimistä ja brutaalia toisten alistamista.

Venäläisessä kulttuurissa kunnioitus, tasa-arvo ja ihmisoikeudet ovat vain tekopyhää paasausta. Todellisuudessa maan johtoa ei kiinnosta kansan hyvinvointi, vaan vain oman vallan ja mammonan kasvattaminen. Ei olekaan ihme, että korruptio ja rikollisuus kukoistavat Venäjällä kuin rutto. Kaikki ovat pikkurillinsä alla, ja muutamat harvat käärivät rahat taskuihinsa kansan selän takana.

Sivistys ja kulttuuri eivät myöskään tunnu olevan venäläisten vahvuuksia. Kun muualla maailmassa arvostetaan tietoa ja oppineisuutta, Venäjällä loistavat lähinnä julma historia ja vahvat viinat. Sen sijaan tieteellinen ja taiteellinen osaaminen ovat jääneet jälkeen jo ajat sitten.

Ja sitten vielä se Putinin kannattajien älyvapaa fanittaminen. On surkuhupaisaa, miten Venäjän diktaattoria ylistetään sankarina, vaikka todellisuudessa hän on vain riistänyt oman kansansa lisäksi myös naapurimaita. Venäjää hallitsevat vastuuttomat ja itsekkäät poliittiset pelleilijät, joiden ainoa tavoite on oman valtansa vahvistaminen ja kansan alentaminen.

Venäjä on Euroopan saastaisin lieteallas, jossa ihmisten oikeuksista välitellään yhtä paljon kuin Putinin hampaiden hygieniasta. Sen rikollisten ja järjestäytyneen rikollisuuden ohjatut ratkaisut ja puntteerikaupungit ovat pahinta mitä maailmalla voi olla.

Näin ollen ei olekaan ihme, että länsimaat ja muu maailma vierastavat Venäjää ja sen kulttuuria. Kuka haluaisi kuulua samaan joukkoon sivistymättömien ja itsevaltaisten barbaarien kanssa? On aika lopettaa Venäjän vääristynyt ihannointi ja tuomita se sen ansaitsemalle paikalle – historian lietsoimana ja yhteiskunnallisena kivikautena.

armeija demokratia energia EU Finland hallitus historia ihmisoikeudet Ilmastonmuutos Itäraja kierrätys Kiina korruptio koulutus Kreml kuolema lapsi Luonto maailma media Moskova NATO Neuvostoliitto Pietari poliisi politiikka Presidentti propaganda Putin Raha Rauha ruoka Ruotsi sisällissota SOTA Suomi sähkö talous tekoäly terveys toimittaja turvallisuus Ukraina USA Venäjä video viranomaiset Wagner yhteiskunta Ympäristö